Toroslarda kadınlara Ergen Psikolojisi anlatıldı

Toroslarda kadınlara Ergen Psikolojisi anlatıldı


MERSİN (A.A) - Toroslar Belediyesi, Mersin Rotary Kulübü ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen, ev kadınlarının kişisel gelişimlerine yönelik, Ergen Psikolojisi ve İletişim konulu eğitim semineri düzenlendi.
     Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurcan Gökçakan, Toroslar Belediyesi Konferans Salonundaki seminerde, ergenliğin önce aileden başladığını ve önemli olanın anne ve babaların bu dönemdeki değişimlerin farkında olabilmesi olduğunu söyledi.
     Bir çocuğun önce aileye sonra topluma güvendiğini vurgulayan Gökçakan, 4 yaşına gelmiş olan her çocuğun ileride alacağı bütün kişisel özellikler bu yaşta biter. Duygu, düşünce, davranış, algı, beklenti, tutum, içe mi dönük, dışa mı dönük olduğu bu yaşta alınır. Çocuk 7 yaşına geldiği zaman 90 yaşına da gelse alacağı bütün kişisel özelliklerinin yüzde 75ini bitirmiştir. Bilimsel araştırmalara göre 24 yaşlarına gelindiği zaman geri kalan yüzde 25lik bölüm tamamlanmaktadır. Yani 25 yaşına gelen her bireyin kişiliği artık oturmuştur dedi.
     Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da, seminerin sonunda yaptığı konuşmada, her hafta düzenlenen bu tür aktivitelerle amaçlarının, bilgili ve bilinçli aileler oluşturmak olduğunu söyledi.
     Ergenliğin, çocukların gelişimi için çok hassas ve önemli bir dönem olduğunu ifade eden Tuna, çocuk yetiştirmede, ilgi, bilgi ve takibin önemli olduğunu kaydetti.
     Tuna, konuşmasının ardından projeye sunduğu katkılarından dolayı Gökçakana teşekkür plaketi verdi.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Toroslarda kadınlara Ergen Psikolojisi anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER