Torunları, Osmanlıyı beyaz perdeye aktaracak

Torunları, Osmanlıyı beyaz perdeye aktaracak -Sultan II. Abdülhamidin dördüncü nesil torunu Osmanoğlu: -"Çekeceğimiz filmde, Sultan Abdülhamid Handan başlayarak diğer padişahları anlatacağız" -"Tarihe aç kaldık. 80-90 senedir bize


SAKARYA (A.A) - Sultan II. Abdülhamidin dördüncü nesil torunlarından Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Osmanlı padişahlarını anlatacakları sinema filmi çekeceklerini söyledi.
     Osmanoğlu, AK Parti Arifiye Gençlik Kollarınca düzenlenen "Dedem Abdülhamid Han" panelinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, dedelerinin yolundan gittiğini ve onlar gibi ülkeye hizmet etmek istediğini anlattı.
     "Siyasete girmeyi düşünüyorum ve farklı partilerden teklif geliyor" diyen Osmanoğlu, "Şu ana kadar aileden kimse siyasete katılma girişiminde bulunmadı, ilk olacak. Hem dedelerimize layık bir siyasetçi olmak hem de vatanımıza hizmet etmek istiyoruz" ifadesini kullandı.
    
     -"Bu ülke hepimizin"-
    
     Suriyede sıkıntılı günler yaşandığını, Esed rejiminin çocukları katletmeye devam ettiğini kaydeden Osmanoğlu, Suriyede bulunan amcasını da ilk fırsatta Türkiyeye getirmek istediklerini dile getirdi.
     "Dündar Efendinin bir an önce Türkiyeye gelmesini istiyoruz" diyen Osmanoğlu, şöyle devam etti:
     "Can güvenliği yok, sıkıntılı dönemler geçiriyor ve rahatsız. Bunlar hem bizleri hem de Türk halkını derinden üzüyor. Sağ olsunlar Dışişleri Bakanlığımız, Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız sürekli yanımızda olduklarını belirtti. Şu anda onları riske atmak istemediğimizi söyledik. Sonuçta yerlerini belli etmiş oluruz. O yüzden iyi olduklarını haber alıyoruz.
     Şu anda sessiz kalmak zorundayız ama daha da kötüye giderse gidip biz alacağız."
     Osmanoğlu, çözüm sürecine ilişkin bir soru üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın güzel bir olaya imza attığını düşündüğünü vurguladı.
     Türkler, Kürtler, Lazlar ve Çerkezlerin Türkiyeye sahip çıktığını anlatan Osmanoğlu, "Sonuçta bu ülke hepimizin. Başbakanımızın bizleri bir arada tuttuğuna inanıyorum. Hepimiz, bu ülke için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.
    
     -"80-90 senedir bize anlatılan yanlış bir tarih var"-
    
     Osmanoğlu, Osmanlı dönemini anlatan Türk dizilerinin kendilerini üzdüğünü söyledi.
     Dizilerin Osmanlı İmparatorluğunu doğru şekilde anlatmadığını savunan Osmanoğlu, şunları ifade etti:
     "Gerek Türkiyeden ve dünyanın her yerinden insanlar bu dizilerden çok rahatsız. Dedelerimiz hep at sırtında dünyayı fethederken, tarihimizi düzgün bir şekilde anlatamıyoruz. Ayasofyanın da tekrar ibadete açılmasını istiyorum. Dedelerimizin ahları var üzerimizde. Onları az da olsa üzerimizden atmak gerekiyor. Hem Ayasofyanın açılmasını hem de diğer sultanımız Vahdettin Hanı ülkemize geri getirmek istiyoruz."
     Sinema projesi üzerinde çalıştıklarını kaydeden Osmanoğlu, "Çekeceğimiz filmde, Sultan Abdülhamid Handan başlayarak diğer padişahları anlatacağız. Yaklaşık bir yıllık çalışma. Senaryolar yazılmaya devam ediyor. Tarihe aç kaldık. 80-90 senedir bize anlatılan yanlış bir tarih var. Hedefimiz, yanlış anlatılan tarihin önüne geçmek. İnşallah bunu bir an önce hayata geçiririz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut / Şengül Oymak
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Torunları, Osmanlıyı beyaz perdeye aktaracak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER