Torununun torununu gördü

Torununun torununu gördü -Manisanın Tirkeş köyünde yaşayan 96 yaşındaki Hanife Tan, torununun torununu görmenin mutluluğunu yaşıyor -Hanife Tan 8 erkek, 2 kız olmak üzere 10 çocuk büyüttüm. Aralarında torun sahibi olanlar var, toru


MANİSA (A.A) - Muammer Kökcüoğlu - Saruhanlı ilçesine bağlı Tirkeş köyünde bir asra merdiven dayayan 96 yaşındaki Hanife Tan, torununun torununu görmenin mutluluğunu yaşıyor.
     Eşi Hasan Tanı 35 yıl önce kaybeden 10 çocuk annesi Tan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, torununun torunu 6 aylık Simge Artını kucağına almanın sevinci içerisinde olduğunu belirtti.
     Tirkeş köyünde en küçük çocuğu Satı Artının evi ile aynı bahçede içinde bulunan evinde yalnız yaşadığını, kendisine kızının baktığını anlatan Tan, şöyle konuştu:
     Seneler geldi geçti, yaşım 96 oldu. 8 erkek, 2 kız olmak üzere 10 çocuk büyüttüm. En büyük çocuğum vefat etti. Hayattaki 9 çocuğum evlendi, çocuk sahibi oldu. Aralarında torun sahibi olanlar var, torununun çocuğunu görenler var. Ben ise torunumun torununu gördüm. Çok şükür Allahıma bu günleri yaşadım. Bundan başka ne isteyebilirim ki bundan daha büyük bir mutluluk olur mu-
     Uzun yaşamın sırrının tüketilen gıdalara bağlı olmadığını ifade eden Tan, bugüne kadar yemek ayrımı yapmadan ne bulduysa onu yediğini, uzun yaşamını Allaha borçlu olduğunu dile getirdi.
    
     -Vaktini torunları ile geçiriyor-
    
     Tanın kızı Satı Artın ise annesinin bakımını kendisinin yaptığını, mümkün olduğunca yormamaya çalıştıklarını söyledi.
     Annesinin ciddi bir sağlık sorunu bulunmadığını, vaktini genellikle torunları ile geçirdiğini anlatan Artın, şunları kaydetti:
     Annem ile evlerimiz aynı bahçe içinde, sürekli beraberiz. Yemeğini veriyorum, sobasını yakıyorum. Bazı ihtiyaçlarını ise kendisi karşılayabilir. Evin bahçesinde gezip dolaşabilir ancak çarşıya çıkamıyor. Çok büyük sağlık sorunu yok. Yaşlılığa bağlı bazı hastalıkları var ama yatalak veya bakıma muhtaç değil. Bu yaşına kadar geldi, torununun torunlarını gördü. Allah daha uzun ömür versin, hep yanımızda olsun.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Torununun torununu gördü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER