Tosyada 2012 yılında 32,7 milyon lira

Tosyada 2012 yılında 32,7 milyon lira vergi toplandı


KASTAMONU (A.A) - Kastamonunun Tosya ilçesinde, 2012de 32 milyon 72 bin lira vergi toplandı.
     Tosya Vergi Dairesi Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca 2012 yılı için verilen hedefler aşılarak hedef gerçekleşme oranı yüzde 108 olarak gerçekleşmiş ve Tosya Vergi Dairesi Müdürlüğünce, 2012 takvim yılında toplam, 32 milyon 72 bin lira vergi toplanmıştır. 2011 takvim yılı toplam gelirleri 27 milyon 856 bin lira olarak gerçekleşmiş, 2012 takvim yılında ise bu gelirler yüzde 15 oranında artarak 32 milyon 72 bin liraya ulaşmıştır
     Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz ise, Kazançlarımızı ne kadar çok vergilendirirsek bize hizmet olarak döneceğini bilmeli, bunun neticesinde ülkemizin daha müreffeh ve mutlu günler yaşayacağının bilincinde olmalıyız. Vergilendirilmiş kazancın kutsal olduğuna inanan bir milletiz. Vergiler, devletlerin en önemli gelir kaynağıdır. Vergiler devletimiz tarafından, savunma hizmetlerini yerine getirmek, yollar, okullar, hastaneler yapmak ve genel olarak ülkeyi yönetmek için yapılan harcamaları karşılamak üzere toplanır ifadesini kullandı.
     Açıklamasında, Tosyanın hızla geliştiğine dikkat çeken Türköz, Bir sanayi şehri olan ilçemiz son yıllarda her alanda hızla gelişmektedir. Girişimci ve çalışkan insanlarıyla bölgede dikkat çeken Tosyamız göç veren değil göç alan bir şehir haline gelmiştir. Bu gerçekler vatandaşlarımızın ödedikleri vergi miktarlarıyla bir kez daha desteklenmiştir. Tosya Organize Sanayi Bölgesi tam olarak hizmete girmesiyle inşallah, hem yeni istihdam alanları oluşacak hem de iş adamlarımız daha çok kazanarak daha çok vergi ödeyerek ülkemizin gelişmesine her alanda destek olacaklar diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Ulusoylar
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Tosyada 2012 yılında 32,7 milyon lira Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER