TOTM Kan Bankası, Kan Bağış Kartı

TOTM Kan Bankası, Kan Bağış Kartı uygulaması başlattı


MALATYA (A.A) - Turgut Özal Tıp Merkezi (TOTM) Kan Bankası, Kan Bağış Kartı uygulaması başlattı.
     Kan Bankası Koordinatörü Cemal Gökhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bankaya kan bağışında bulunanlar için Kan Bağış Kartı hazırladıklarını bildirdi. Kartlarda ismi bulunup bankaya en az 3 kez bağış yapanlarla birinci derece yakınlarına gerektiğinde kan bulmaları için yardımcı olacaklarını kaydeden Gökhan, kampanya sayesinde hem bağışçıların hem de kan bankasının kazanmasını amaçladıklarını ifade etti.
     Geçen yıl bankaya 20 bin ünite kan bağışında bulunulduğunu, 5 bin ünite kanın da Türk Kızılayından alındığını anlatan Gökhan, 2013 yılında 25 bin ünite kan toplamayı hedeflediklerini vurguladı.
     TOTMe hem yurt dışından hem de il dışından pek çok hastanın başvurduğunu anımsatan Gökhan, özellikle organ nakilleri, lösemi, hematoloji gibi hastalıkların tedavilerinde kana çok ihtiyaç olduğunu belirtti.
     Bu nedenle hem vatandaşların hem de kamu kurum ve kuruluşlarla özel sektörün destekleriyle bağış kampanyaları düzenlediklerini anlatan Gökhan, Kaynağı sadece insan olan kanın bağışı herkes için çok önemli. Çünkü herkes bir gün kana ihtiyaç duyabilir. Bu noktada bütün vatandaşların duyarlı olmalarını istiyoruz dedi.
     Kan vermenin pek çok faydası bulunduğunun da altını çizen Gökhan, verilen kanın yerine daha genç kan hücreleri oluştuğu için insanların daha dinç kalabildiğini, kalp krizi geçirme riskinin azaldığını, kandaki yağ oranının düştüğünü ve insanların baş ağrısı, yorgunluk, yüksek tansiyon gibi sıkıntılarının daha normal seviyelere indiğini vurguladı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber TOTM Kan Bankası, Kan Bağış Kartı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER