Trabzonda, Kırgızistanın Fahri Konsolosluğu açıldı

Trabzonda, Kırgızistanın Fahri Konsolosluğu açıldı -Kırgızistanın Ankara Büyükelçisi İbraimov: Bu açılışla Türkiye ile ilişkilerimiz yeni bir boyut kazanmıştır


TRABZON (A.A) - Trabzonda, Kırgızistanın Fahri Konsolosluğu açıldı.
     Yavuz Selim Bulvarı Aziz İş Merkezindeki konsolosluğun açılışına, Kırgızistanın Ankara Büyükelçisi Ermek İbraimov, Kırgızistanın Trabzon Fahri Konsolosu Ali Ağaoğlu ile çalışanlar katıldı.
     Açılışta konuşan İbraimov, Türkiyenin Kırgızistanın bağımsızlığını ilk tanıyan dost ve kardeş ülke olduğunu belirterek, diplomatik ilişkilerin her zaman çok iyi durumda olduğunu söyledi.
     Trabzonda açılan fahri konsolosluğun ilişkileri daha da iyi bir konuma getireceğini vurgulayan İbraimov, Burada konsolosluk açmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Biz eminiz ki Kırgızistan için güzel projeler geliştirilecek. İlişkiler en iyi şekilde ve her geçen gün gelişerek devam etmektedir. Bu açılışla Türkiye ile ilişkilerimiz yeni bir boyut kazanmıştır dedi.
     Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kırgızistanın Trabzon Fahri Konsolosu Alican Ağaoğlu ise onurlu bir görevi üstlendiğini ifade ederek, şunları söyledi:
     İki ülke arasındaki bağları en iyi noktalara getirmeyi amaçlıyoruz. Bu onurlu görevi yapacağımdan dolayı mutluyum. Trabzon için de bu açılışın iyi gelişmeler getireceğine inanıyoruz. Değişen dünya düzeninde batıda ekonomik yavaşlama baş gösterirken doğu ise gelişimini sürdürerek daha önemli bir konuma geliyor. Bugün Asyada birçok önemli ülke bulunuyor ve özellikle Türkçe konuşan ülkeler arasında Kırgızistan ayrı bir öneme sahip. Geçtiğimiz yıl yüzde 5,7 oranında önemli bir büyüme gerçekleştiren Kırgızistan, Asyanın parlayan yıldızı olarak dikkati çekiyor.
     Konuşmaların ardından fahri konsolosluğun açılışı yapıldı.
    
     Muhabir: Burak Altunöz / Asena Akçay
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Trabzonda, Kırgızistanın Fahri Konsolosluğu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER