Trabzonda Bir Destandır Çanakkale konulu konferans

Trabzonda Bir Destandır Çanakkale konulu konferans düzenlendi


TRABZON (A.A) - Trabzonda Bir Destandır Çanakkale konulu konferans düzenlendi.
     Trabzon Belediyesi ve Trabzon Müftülüğünce Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa, Müftü Vekili Hasan Güneş, eğitimci-yazar Vehbi Vakkasoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, Yeni Cuma Camisi müezzini Hafız Resül Öztürkoğlu şehitler için Kuran okudu.
     Müftü Vekili Güneş, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümü münasebetiyle aziz şehitleri anmak için toplandıklarını belirterek, Onlar bu vatan topraklarını bize bırakmak için canlarını, her şeylerini feda ettiler, onlara minnettarız. Aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum dedi.
     Konferansa konuşmacı olarak katılan eğitimci-yazar Vehbi Vakkasoğlu ise Çanakkale Savaşında yaşanan sıkıntılara dikkati çekerek, Bu Çanakkale ruhunu iyi inceleyin, irdeleyin, araştırın. Ecdadımız bu savaş esnasında ekmek bulamıyordu. Şimdi biz millet olarak ne kadar ekmek israf ediyoruz, yılda yapılan bu ekmek israfı paraya çevrilse 80 okul, 50 hastane yapılır diye konuştu.
     Konferans, Vakkasoğluna Trabzon Belediyesi adına plaket verilmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Trabzonda Bir Destandır Çanakkale konulu konferans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER