Trabzonda Bilim, Kültür ve Sanat Fuarı

Trabzonda Bilim, Kültür ve Sanat Fuarı açıldı


TRABZON (A.A) - Okullarda bilim kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle hazırlanan "Bilim, Kültür ve Sanat Fuarı", Trabzonda açıldı.
     Erdoğdu Anadolu Lisesindeki fuarın açılışına, Vali Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
     Vali Kızılcık, açılışta yaptığı konuşmada, gençlerin bilim alanında kendilerini yetiştirmelerinin, ülke olarak belirlenen hedeflere ulaşmada son derece etkili olacağını söyledi.
     Gençlerin çağın gereksinimlerine uygun olarak kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini vurgulayan Kızılcık, "Ancak bu şekilde Mustafa Kemal Atatürkün bizlere hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşılabiliriz. 2023 ve 2071 hedeflerimize analitik düşünebilen, düşündüklerini projeye dökebilen ve onu uygulayan gençler ile birlikte yürüyeceğiz" dedi.
     Bu tür fuarların gençlerin özgüvenini arttıracağını ifade eden Kızılcık, "Projeye dayalı bilimsel çalışmaları gerçekleştirdiğimiz takdirde öyle inanıyorum ki Trabzon, ülkemizin ve bölgemizin bilim, sanat ve kültür merkezi haline gelecektir. Bu fuarın burada açılmasında emeği geçen herkesi kutluyorum" diye konuştu.
     Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise gençlerin ülke için önemine değinerek, "Bütün dünya gençleri ile yarışabilmek için kendinizi bilimde, fende, sanatta, edebiyatta ve hayatın her alanında çok iyi yetiştirmeniz gerekiyor. Özellikle en az üç dil öğrenmeniz şart" dedi.
     Açılışın ardından Vali Kızılcık, Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ve beraberindekiler, fuarı gezerek öğrencilerden bilimsel çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
     Başarılı çalışmalardan ötürü öğrencileri tebrik eden Vali Kızılcık, fuara katkılarından dolayı Gümrükçüoğluna, yönetmen Aytekin Çakmakcı ve NPL Uzmanı Levent Ekinciye plaket verdi.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Trabzonda Bilim, Kültür ve Sanat Fuarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER