Trabzonda KÖYDES Toplantısı yapıldı

Trabzonda KÖYDES Toplantısı yapıldı -Trabzon Valisi Kızılcık: Trabzona 15 milyon 589 bin liralık ödenek tahsis edildi ve bu ödenek sayesinde 316 proje hazırladık


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzona 15 milyon 589 bin liralık ödenek tahsis edildiğini ve bu ödenek sayesinde 316 proje hazırladıklarını söyledi.
     Trabzon Valiliği A toplantı salonunda, Vali Recep Kızılcık başkanlığında yapılan, KÖYDES III. İl Tahsisat Komisyonu Toplantısına, Vali Yardımcısı Abdurrahman Koçoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Haydar Revi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul, ilçe kaymakamları, ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
     Toplantının açılışında konuşan Kızılcık, kaymakamlardan kaynakların verimli kullanılması için KÖYDESin ruhuna uygun hareket etmeleri gerektiğini ve ilçelerin gelişmesi için 21.yüzyıl gereklerine uygun proje mantığıyla hareket etmelerini istediğini ifade etti.
     Kızılcık, 2012 yılında KÖYDES kapsamında 15 milyon 589 bin liralık ödenek tahsis edildiğini vurgulayarak şunları kaydetti:
     İlimize 15 milyon 589 bin liralık ödenek tahsis edilmişti. Bu ödenek sayesinde 316 proje hazırladık ve projelerde son aşamaya gelindi. Havalar müsaade ettiği takdirde köy yolların asfaltlanması ve betonlanması da tamamlanır. Bildiğiniz gibi Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktarın gayreti ile ilimize gönderdiği yaklaşık 3 milyon liralık ek ödenek var. Ödenekleri yol ihtiyacının ve standardının geliştirilmesi için harcıyoruz. Genel sekreterimizin koordinasyonunda 2 milyon lirası harcanmış durumda. 1 milyon lira civarındaki diğer rakamında hava koşullarının el verdiği süre içerisinde yapılacak işlerde bu yıl içerisinde kullanacağız.
     Kızılcıkın konuşması sonrası kaymakamlar, ilçelerinde yürütülen KÖYDES projeleri hakkında bilgiler aktardı.
     Kızılcık, kaymakamlardan bilgi aldıktan sonra kaymakamlara projelere ilişkin talimatlar verdi.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Trabzonda KÖYDES Toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER