Trabzon Engelliler Platformu Basın Sözcüsü Şafak:

Trabzon Engelliler Platformu Basın Sözcüsü Şafak: Her tür engel gruplarının sorunları birbirinden farklıdır, ancak çözüme dönük çalışmalar ortak aklın, iş birliğinin ve koordineli çalışmanın ürünüdür


TRABZON (A.A) - Trabzon Engelliler Platformu Basın Sözcüsü Yusuf Şafak, her tür engel gruplarının sorunlarının birbirinden farklı, ancak çözüme dönük çalışmaların ortak aklın, iş birliğinin ve koordineli çalışmanın ürünü olduğunu söyledi.
     Şafak, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, Trabzon Engelliler Platformunun, hedef grupları engelliler olan 6 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla kurulduğunu belirtti.
     Hedef grubu engelliler olan sivil toplum kuruluşları arasında iş birliği ve koordinasyonu sağlamak için bir araya geldiklerini ifade eden Şafak, Amacımız, engelliler alanında ortak akıl üreterek bütünlükçü bir yaklaşımla engellilerin sorunlarına çözüm üretmek, her tür ayrımcılık, kötü muamele, istismar ve sosyal dışlama ile mücadele etmektir. Ayrıca, bu alanda savunuculuk ve lobi faaliyetlerini yürütmek, engellilere yönelik sosyal politikaların oluşturulmasında ve mevcut uygulamaların iyileştirilmesi ile geliştirilmesinde izlemeler yapmaktır diye konuştu.
     Şafak, bu amaçların gerçekleştirilmesi için faaliyetlerini yürüteceklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Her tür engel gruplarının sorunları birbirinden farklıdır, ancak çözüme dönük çalışmalar ortak aklın, iş birliğinin ve koordineli çalışmanın ürünüdür. Örneğin görme engelli ya da işitme engelli daha spesifik sorunlar yaşamaktadır. Görme engellinin erişim hakkı daha zordur. İşitme engelli için diğer bireylerle iletişim kurmadaki zorluklar kabul görme ve sosyal uyum sürecini zorlaştıran unsurlardır. İşsizlik, eğitimde fırsat eşitliği, hizmet alımında yaşanan sorunlar, üretim hakkına tam ve aktif katılamama gibi genel problem durumları ortak akıl, iş birliği ve koordineli çalışmayla sürece olumlu katkı sağlayacaktır.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Trabzon Engelliler Platformu Basın Sözcüsü Şafak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER