Trabzon Valisi Kızılcık, Mimarlar Odası

Trabzon Valisi Kızılcık, Mimarlar Odası Genel Başkanı Muhcuyu kabul etti


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcuyu makamında kabul etti.
     Kızılcık, Muhcu, Genel Sekreter Necip Mutlu ve Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Saim Adanuru kabulünde yaptığı konuşmada, Trabzonda Türk Dünyası Mimarlar, Mühendisler Kurultayı Mimar Sinan Olimpiyatlarını düzenlediklerini anımsatarak, Bu etkinlikte hem Türk dünyasında bir mimarı anlayışın değerlendirilmesi hem de Trabzonun iyi şekilde tanıtımı gerçekleşmiş oldu. Sizler de etkinlik yapmak için ilimizi seçtiğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Mimari anlayış gerek ülkemizde ve gerekse Trabzonumuzda ihmal edilen bir anlayıştı. Yeni yeni mimari anlayışın, bir medeniyet ve yaşam tarzı olduğu görüşü kabul görmektedir dedi.
     Muhcu ise sırasıyla Sinop, Hatay, Van, Adana ve İstanbul illerinde şehirlerin mimari özellikleri hakkında etkinlikler organize ettiklerini belirterek, 11 Mayıs 2013de Trabzonda benzer etkinliği düzenlemeye hazırlandıklarını söyledi.
     Muhcu, bu illerde düzenledikleri etkinliklere uzmanların katıldığını vurgulayarak, Kent kültürü, çevre ve şehircilik, mimarlık hakkında sunumlar toplantılar da yapıldı. Bunların sonuçları kamu yönetimlerine topluma ve ilgili kesimlere sunuluyor. Mesleğimizin gereği kent hayatına katkı sunmaya çalışıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Zafer Sel
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzon Valisi Kızılcık, Mimarlar Odası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER