Trabzon Valisi Kızılcık: Geçen yıla oranla

Trabzon Valisi Kızılcık: Geçen yıla oranla aynı dönem içinde evden hırsızlık olaylarında yüzde 2, iş yerinden hırsızlık olaylarında yüzde 5, resmi kurumlardan hırsızlık olaylarında ise yüzde 20 azalma oldu


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, geçen yıla oranla aynı dönem içinde evden hırsızlık olaylarında yüzde 2, iş yerinden hırsızlık olaylarında yüzde 5, resmi kurumlardan hırsızlık olaylarında ise yüzde 20 azalma olduğunu bildirdi.
     Vali Kızılcık, yaptığı yazılı açıklamada, 2008 yılından itibaren hizmete giren MOBESE sistemi sayesinde kent merkezinde hırsızlık olaylarında eski yıllara oranla azalma olduğunu belirterek, kentte 103 noktada sabit ve hareketli 146 kameranın hizmet verdiğini ifade etti.
     Şehrin üç farklı giriş ve çıkışında hız ihlal sistemi, plaka tanıma sistemi, araç takip sistemi ve komut aracından oluşan donanımla kontrolün sağlandığını vurgulayan Vali Kızılcık, şöyle devam etti:
     Özellikle son günlerde hırsızlık olaylarında artma olduğu yönünde haberler çıkmaktadır. Geçen yıla oranla aynı dönem içerisinde evden hırsızlık olaylarında yüzde 2, iş yerinden hırsızlık olaylarında yüzde 5, resmi kurumlardan hırsızlık olaylarında ise yüzde 20 azalma oldu.
     Vali Kızılcık, teknolojik donanım konusunda yatırımların sürekli olarak devam ettiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Ayrıca plaka tanıma sistemiyle üç ayrı noktadan 15 milyon 210 bin 952 aracın kontrolü yapıldı. Bu araçlardan 40 bin 72 araç ile ilgili olarak hacizli yakalama, trafikten men, plaka çalıntı ve kayıp işlemi uygulanmış, 823 şahıs hakkında kimlik kontrolleri gerçekleştirilmiş ve 21 silah yakalanmıştır. Artık teknoloji ve iletişim çağında yaşıyoruz. Devlet olarak her alanda olduğu gibi güvenlik alanında da teknolojiyi kullanıyoruz. MOBESE izleme sistemi sayesinde kısa sürede başarılı çalışmalar olmuş ve suç oranlarında azalma olduğu görülmüştür. Devletimizin görevi vatandaşın güvenliğini ve huzurunu sağlamaktır.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Trabzon Valisi Kızılcık: Geçen yıla oranla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER