Trabzon Valisi Kızılcık: Sürdürülebilir

Trabzon Valisi Kızılcık: Sürdürülebilir şehirler oluşturma noktasında Trabzonun marka şehir haline gelmesi için çabalarımız sürüyor


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, sürdürülebilir şehirler oluşturma noktasında Trabzonun marka şehir haline gelmesi için çabalarının sürdüğünü söyledi.
     Rus iş adamı Boris Yurchenko ve Hitachi Şirketler Grubu temsilcileri, Trabzon-Rize Katı Atık Birliğince (TRABRİKAB) toplanan çöplerin enerjiye dönüştürülmesi için geliştirilecek teknolojik yatırımları görüşmek üzere Trabzona geldi.
     TRABRİKAB Yönetim Kurulu Başkanı da olan Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlunun da katıldığı toplantıda, Yurchenko ve beraberindekilerle bir araya geldi.
     Vali Kızılcık, heyetin, çöplerin enerjiye dönüştürülmesi için yapılacak çalışmaları değerlendirmek üzere Trabzona geldiğini belirterek, Görüşmemizin ana nedeni Trabzon ve Rize illerinin oluşturduğu Katı Atık Birliği marifetiyle katı atıkların işlenmesine yönelik en az 10 megavatlık bir enerji üretim tesisinin kurulmasıdır. Sürdürülebilir şehirler oluşturma noktasında şehrimizin marka şehir haline gelmesi için çabalarımız sürüyor. Bu görüşmelerin sizlerle kurulabilecek karşılıklı işbirliğini geliştireceğini ve Trabzonun marka şehir olmasına katkı sağlayacağını ümit ediyorum dedi.
     İş adamı Yurchenko da Trabzon şehrini daha fazla güzelleştirmek için bu projenin ortaya atıldığını ifade ederek, Biz de bu konuyu görüşmek için buradayız. Buradaki en önemli görevimiz bu projeyi yaparken doğaya zarar vermeden bu olayı çözmek ve şehrin güzelleşmesine katkı sağlamaktır. Bu çöpü güzel ve verimli şekilde enerjiye dönüştürerek insanların kullanımına sunmak istiyoruz diye konuştu.
     Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
    
     Muhabir: Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzon Valisi Kızılcık: Sürdürülebilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER