Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Özbak:

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Özbak: Bu süreç sonunda, öteden beri hep mağduriyete uğratılmış Trabzonspor camiası, yine en önde mağduriyete uğratılan oldu


TRABZON (A.A) - Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak, 3 Temmuzdan bu yana yaşanan şike ve teşvik sürecine değinerek, Bu süreç sonunda, öteden beri hep mağduriyete uğratılmış Trabzonspor camiası, yine en önde mağduriyete uğratılan oldu dedi.
     Özbak, yaptığı açıklamada, ülke futbolunda saha dışı kirli ellerin müdahalesinin öteden beri yapılagelen ve bilinen bir hadise olduğunu öne sürerek, Fakat bu hep söylemde kalıyordu. Yani futbol üzerinden, futbol camialarını sadece münakaşaya taşıyordu. En az bu bakımdan çirkin olan bu olay, söylemde kaldığı için de güzellik arz ediyordu. Ancak, 6222ye dayalı 3 Temmuz süreci, bugün vardığı nokta itibarıyla söylemi aştı, münakaşaya taşındı. Bunun sonunun da nereye varacağı meçhul diye konuştu.
     Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunu (PFDK) sert bir dille eleştiren Özbak, kurulun, futbolda şike ve teşvik soruşturması kapsamında alınan kararları bir gece yarısı duyurduğunu belirterek, şunları söyledi:
     Ey adalet dağıtan kurul, kulüp suçsuz, yöneticisine hak mahrumiyeti, kulüp suçsuz, futbolcuya hak mahrumiyeti cezası veriyorsunuz. Bu hangi hukuk kuralları çerçevesinde bir adalet dağıtımıdır- Bu yönetici ve sporcular şike ya da şikeye teşebbüs etti diyorsunuz. O halde adama sormazlar mı, bu yöneticiler sahaya kum, çakıl, çimento mu taşıdılar da bu futbolcular da duvar mı ördüler-
     Siz sadece kendi kendinize güldüğünüzü sanıyorsunuz. Öyle bir düşünceye sakın kapılmayınız. Sizlere sadece mağduriyete uğrattığınız camialar değil, aklamaya çalıştığınız camialar da gülüyor. Dağ fare değil, fare kuyruğu doğurdu tekerlemesini de söyleyerek.
    
     -Lütfen bu camiaya haksızlık yaparak incitmekten vazgeçin-
    
     Ali Özbak, artık bugünün dünü kesinlikle aratır olduğunu savunarak, şunları kaydetti:
     Ne günahı vardı bu camiaların da bunları kavga ettirdiniz ve ettiriyorsunuz. Asıl bu kavganın kronikleşmesinden endişeli olduğumuzu da ifade etmek isterim. Siz, bütün bunlardan keyif mi alıyorsunuz, yoksa kaygı mı duyuyorsunuz, inanın ki onun merakını taşıyoruz.
     Bu süreç sonunda, öteden beri hep mağduriyete uğratılmış Trabzonspor camiası, yine en önde mağduriyete uğratılan oldu. Sanki o, bir takım filmler çevirerek ve zorla kendi becerisi ile 2010-2011 şampiyonluğunu çalıp bir başkasına verdi. Bu camianın müzesinde alın teri ile kazanılmış altı kupası var. Gelin ihtiyacınız olduğu kadarını size verelim de siz de haksızlığa alışmışlara onları da verin. Ama lütfen bu camiayı 2010-2011 süreci ile haksızlık yaparak incitmekten vazgeçin. Bu camia başka bir ülkenin fertlerinden müteşekkil olmamıştır. Özü, sözü ve eylemi ile bu ulusun oluşumdaki çimentonun özünden oluşmuştur. Bunu merak edenler tarih sayfalarını lütfen bir karıştırıversin.
    
     -Sadri Şenerin aracına yumurta atanlara seslendi-
    
     Ali özbak, Trabzonspor Fenerbahçe maçının ardından Sadri Şenerin aracına yumurta atılmasını eleştirdi.
     Feherbahçe camiasının kulüp başkanına sahip çıktığını ancak Trabzonspor camiasından bazı kişilerin kendi kulüp başkanına aynı şekilde sahip çıkmadığını öne süren Özbak, Trabzonspor camiasında herkesin her yerde emanetçi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Tek kalıcı kurumdur. Bu bilinendir, bilinmesi gerekendir. Sayın Şeneri istemeyebilirsiniz, yetersiz bulabilirsiniz, değişmesi gerektiğini düşünebilirsiniz, bu demokratik hakkınızdır da. Ama bu süreçte hem de kural dışı uygulamayla ve başkalarının değirmenine su akıtarak böyle bir şey yapma hakkınız olmamalıdır, olamaz da. Çünkü bu doğrudan doğruya tümünüzün ortak paydası olan yüce Trabzonspora yapılmış olur. Yazıktır, günahtır. Zaten ona, vur abalının sırtına anlayışı ile öteden beri vuruluyor.
     (AK-MK)
<< Önceki Haber Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Özbak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER