Trabzonsporlu Giray ve Alanzinhodan basın toplantısı

Trabzonsporlu Giray ve Alanzinhodan basın toplantısı -Giray: Şu anda ligde çok bir şey kaybettiğimizi düşünmüyorum -Rakiplerimiz de iyi transfer yaptı. İsimler önemli ama futbol bir mücadele ve sahada oynanan bir oyun -


TRABZON (A.A) - Trabzonsporun takım kaptanı Giray Kaçar ile Brezilyalı oyuncu Alanzinho lige verilen arada iyi çalıştıklarını ve Sivasspor maçıyla birlikte çıkışa geçmek istediklerini söyledi.
     Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Giray, ligde 3 haftayı geride bıraktıklarını belirterek, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet ve 1 galibiyet ile 4 puan aldık. İlk sırada bulunan takımın da 7 puanı var. Şu anda ligde fazla bir şey kaybettiğimizi düşünmüyorum dedi.
     Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada iyi çalıştıklarını ifade eden Giray, Yeni transferlerimiz de aramıza katıldı. İyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Avrupa maçlarının verdiği yorgunluğu iyi çalışarak üzerimizden attık. Hafta sonu sahamızda Sivasspor ile oynayacağımız maç çok önemli. Seri yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bunun ciddiyetinde ve rakibi analiz ederek iyi hazırlandık. Sivasspor maçıyla inşallah lige tekrar iyi bir başlangıç yaparız diye konuştu.
     UEFA Avrupa Liginde Videoton karşısında turu geçeceklerini düşündüklerini ancak bunu gerçekleştiremediklerini kaydeden Giray, Avrupa Kupalarından elenmenin kendilerine üzdüğünü ifade etti.
     Artık bunun dönüşünün olmadığını ve lige odaklanacaklarını anlatan Giray, Rakiplerimiz de iyi transfer yaptı. İsimler önemli ama futbol bir mücadele ve sahada oynanan bir oyun. Birliktelik gösterirsek rakiplere oranla daha iyi olacağımızı düşünüyorum diye konuştu.
     Bir takımda oyuncun kalmasının futbolcunun yaşam tarzıyla kişisel hedefleri ve mutluluğuyla ilgisinin bulanabileceğini vurgulayan Giray, şöyle devam etti.
     Ben Trabzonspor ile bir hafta içinde sözleşmemi uzattım. O dönemde takımdan ayrılanlar oldu. Ben onlara saygı duyuyorum. Mutlaka sebepleri vardır. Trabzonsporda kalmaktan çok mutluyum. Burada 5. sezonum, bu şehri ve takımı benimsedim. Bu takım adına büyük hedeflerim var. Takımı bir yerlere taşımak için kendi adıma hedefler koyuyorum. Trabzonsporun formasını giymek herkese nasip olmuyor. Çok şükür bana da nasip oldu. Ben de bunun kıymetini biliyorum, uzun yıllar daha bu formayı giymek istiyorum.
     Daha önce milli takıma çağrıldığını, milli takımda oynamanın kendisine gurur verdiğini belirten Giray, En son Hırvatistan maçında oynamıştım. Benden faydalanmak istediklerinde tekrar davet ederler. Milli takımı destekliyoruz, duacısıyız. Sağlık durumum iyi olduğu zaman milli takıma gidebileceğimi düşünüyorum dedi.
     Sakatlığının büyük oranda geçtiğini ifade eden Giray, İki gündür takımla çalışıyorum. Her geçen gün kendimi daha iyi hissediyorum ancak ufak tefek problemler var. Maç gününe kadar durumum belli olur diye konuştu.
     Stoperde birlikte oynadığı Fildişi Sahilli oyuncu Bambanın kendini kanıtlamış bir oyuncu olduğunu söyleyen Giray, takımdaki savunma oyuncuların bu bölgenin her yerinde forma giyebildiğini bunun da takımdaki rekabeti arttıracağını anlattı.
    
     -Alanzinho: 3 maçta 4 puan yetersiz-
    
     Trabzonsporun Brezilyalı oyuncusu Alanzinho ise çok iyi geçen bir sezon başı hazırlık döneminden sonra lige iyi başlayamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, 3 maçta aldığımız 4 puan bizim için yetersiz. Avrupa mücadelesinde de safdışı kaldık. Bunlar bizim için çok üzüntü verici dedi.
     Lige verilen arada aynı hatalara düşmemek için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Alanzinho, Şimdi önümüzde ligde yolumuzu kaderimizi çizecek Sivasspor ve İstanbulda Fenerbahçe ile oynayacağımız büyük maç var. Bu iki maçtan alacağız 2 galibiyet bize büyük ivme kazandırabilir. Bunun üzerine çalıştık, hedef olarak bunu belirledik. Bu ivmeyi yakalarsak ligdeki geleceğimiz için çok büyük adım atmış oluruz diye konuştu.
     Alanzinho, takımda 12 yabancı futbolcu olmasına ilişkin olarak ise şöyle devam ettii:
     12 oyuncu büyük bir grup. Her oyuncunun kendisine has özelliği kendi has kalitesi seviyesi var. Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Herkes takımda yerini sağlamlaştırmaya çalışıyor ve kuralar gereği sadece 6 oyuncu ilk 11de başlayabiliyor. Dolayısıyla kadroda oynamayan oyuncu oluyor. Ben ve diğer yabancı arkadaşlar bunun olumlu tarafından bakarak takıma nasıl katkı yapabiliriz bunun üzerinde çalışıyoruz. Herkes elinden gelenin en iyisini ortaya koymaya çalışıyor. Herkes bütün maçlarda oynamak ister. Günümüz futbolunda bu mümkün değildir. Dışarda kalan birileri mutlaka olur. Dışarda kaldığınız zaman bu olumlu düşünceyi koruyup takıma olumlu katkı yapmanız gerekir.
    
     -Çok yol aldım-
    
     Alanzinho, Trabzonsporda ilk günden bu yana çok yol aldığını dile getirerek, Şampiyonluk mücadelesinde takıma ciddi katkı sağladım. Şampiyonlar ligi deneyimi yaşadım. Hem oyuncu hem insan olarak olgunlaştığımı hissediyorum. Artık meselelere, futbola daha olumlu bir yerden bakıyorum. Kenti, kulübü iyi tanıyorum. Takım yapısını iyi biliyorum buranın bir parçasıyım. Buradaki insanlar bunu bana hissettiriyorlar. Bundan mutluyum dedi.
     Orta alanda Sapara, Adrian, Colman gibi yabancı futbolcuların bulunmasının rekabeti artırdığını kaydeden Alanzinho, şunları söyledi:
     Bu yaşadığımız durum hocamızın kapısının herkese açık olduğunu gösteriyor. Çünkü siz olumlu baktığınız zaman forma şansı bulamadığınız dönemde iyi şekilde çalışırsanız forma şansı yakalayabiliyorsunuz. Hazırlık kampında hepimiz gayet iyi çalıştık. Karabükte ilk 11de değildim, orada şans bulamadım. Ama onun ardından aynı istek arzu ile forma şansı yakaladım. Sezon başında bazı oyuncuların dalgalanmaları belki sakatlıklar olacak ister istemez rotasyon olacak. Hepimiz olgunlukla bakıp mümkün olduğunca en hazır durumda olmak durumundayız.
    
     Muhabir: Selçuk Kılıç
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzonsporlu Giray ve Alanzinhodan basın toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER