Trakya Camdan Enerji Verimliliğinde Cam semineri

Trakya Camdan Enerji Verimliliğinde Cam semineri


ANTALYA (A.A) - Şişecam Topluluğu iştiraklerinden, düz cam alanında faaliyet gösteren Trakya Cam Sanayi AŞ tarafından tüketicinin doğru cam kullanımı ile tasarrufu sağlama konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla seminer düzenledi.
     Adana, Mersin ve Konyadan sonra Antalyada Dedeman Otelde düzenlenen seminere, Antalyadan Akkaya Cam, İnter Cam, Kargı Cam, Ispartadan Gülcam Cam, Denizliden Canpet Cam, Doğru Cam temsilcileri katıldı.
     Tüketicinin bilinçlendirilmesinde kilit rol oynayan Trakya Cam yetkili satıcıları, ısı cam üreticileri, PVC, alüminyum doğrama ve inşaat firmalarının çalışanları, camcılar ve makine mühendislerine verilen seminerde, camın enerji tasarrufundaki önemi, güvenlik, gürültü kontrolü, dekorasyon gibi özellikler hakkında bilgi verildi.
     Seminerde konuşan Trakya Cam Sanayi AŞ yurt içi pazarlama müdürü Tansu Kumru, klasik ısı camı kullandığınız zaman, tek cama göre yüzde 50 yakıt masrafını azaltarak ısıdan tasarruf sağlandığını söyledi.
     Kumru, ısı cam konfor kullandığı zaman ise klasik ısı cama göre yüzde 50 daha fazla yalıtımı ve yakıt masraflarından tasarruf sağlandığını belirterek, şöyle konuştu:
     Isı cam konforun içinde gözle görülmeyen gümüş bir kaplama var. Yakıt masraflarında bu kaplamanın kalkan vazifesi görüyor. Evdeki ısının dışarıya kaçmasını engelliyor ve aynı şekilde yaz aylarında da güneş ısısının yüzde 45inin içeriye girmesini engelliyor.
     Kumru, ısı cam konfor sayesinde kışın yakıt masraflarından, yazın ise klima masraflarından tasarruf sağlandığını ifade ederek, iklim koşullarından dolayı Antalya için ısı cam konfor kullanılmasını önerdi.
     Türkiyede bütün konutlar ısı cam sinerji camı kullansaydı, yılda 2,5 milyar dolar tasarruf sağlanabilirdi diyen Kumru, bunun da cari açık için büyük bir çözüm oluşturacağını belirtti.
     Kumru, ısı cam sinerjinin sadece yakıt masraflarından tasarruf sağlayan bir cam olduğunu anlatarak, ısı cam konforun hem ısıtılan hem de soğutulan evler için yakıt masraflarından tasarruf sağlamada daha iyi olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Trakya Camdan Enerji Verimliliğinde Cam semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER