TSYD İzmir Şubesinden açıklama:

TSYD İzmir Şubesinden açıklama: Türk Sporunun asırlık çınarı Karşıyakayı yönetme makamında olan ve bugüne kadar icraatlarıyla camiasının içinden dahi açık biçimde ağır eleştiriler alanların, işlerini daha iyi yapmaya çalışmak ye


İZMİR (A.A) - Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, Karşıyaka Spor Kulübünün bir haber hakkında gazeteci Ergin Karataşa yönelik yaptığı açıklamayla ilgili olarak, kulübün gazetecilere meslek ilkeleri dersi vermeye kalkmasının gülünç olduğunu bildirdi.
     TSYD İzmir Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, Karşıyaka Spor Kulübü Yönetim Kurulunun resmi internet sitesinde yer alan ve gazeteci Ergin Karataşı doğrudan hedef alan açıklaması nedeniyle açıklama yapmalarının zorunlu kılındığı belirtildi.
     Spor muhabirlerinin, kulüp yöneticilerinin beğeneceği haberler yapma misyonlarının olmadığının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Haberlerin muhasebe tekniğine dayanması gibi bir gerekliliğinin bulunmadığını, anılan açıklamayı kaleme alanlara hatırlatmak isteriz. Gerçek dışı haberle mağdur edildiğini düşünen her kişi ve kurumun, hakkını aramak üzere kanuni yollara başvurması şüphesiz en doğal hakkıdır. Kaldı ki kitlelere ulaşmanın yollarının, çok çeşitli ve kolay olduğu çağımızda, gerçek olmadığı düşünülen her neyse, kısa sürede bunu açıklığa kavuşturmak 100 yıllık bir kulübü kılı kırk yararak yönettiğini iddia edenler için zor olması gerektir.
     Bu yöntemler ortadayken, nesnellikten uzak ve kışkırtıcı bir üslupla, arkadaşımızın alenen hedef gösterilmesi derneğimizce kabul edilebilir, göz yumulabilir bir tutum değildir. İzmirdeki spor muhabirleri ve spor yazarları, her biri ayrı bir değer taşıyan kentteki spor kulüplerinin gelişmesi ve başarılı olmasından üzüntü değil ancak memnuniyet duyar. Türk Sporunun asırlık çınarı Karşıyakayı yönetme makamında olan ve bugüne kadar icraatlarıyla camiasının içinden dahi açık biçimde ağır eleştiriler alanların, işlerini daha iyi yapmaya çalışmak yerine, gazetecilere meslek ilkeleri dersi vermeye kalkmaları gülünçtür.
     Karşıyaka yönetimini, bu tür açıklamalar yaparken kılı kırk yararak, sorumlu davranmaya davet ediyor, Ergin Karataşın, nitelikli haberler üreterek, kamuoyunu bilgilendirme dışında tasasının bulunmadığından emin olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber TSYD İzmir Şubesinden açıklama: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER