TUBİTAK araştırma projeleri ödül töreni

TUBİTAK araştırma projeleri ödül töreni


MERSİN (A.A) - Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumunun (TUBİTAK) ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlediği "Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışması Mersin Bölge Sergisi"nde finale kalan öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bilimin ekonomik gelişmeyi ve kalkınmayı beraberinde getirdiğini söyledi.
     TÜBİTAKın bu anlamda, değişime açık, kendini yenileyen bireylerin yetişmesine olanak sağladığını belirten Gül, finale kalan öğrencileri ve öğretmenleri kutladı.
     Bilim ve eğitimin toplumun davranışlarının gelişmesini sağladığını ifade eden Gül, "Bilimi ve eğitimi birbirinden ayırmanın imkanı yoktur. Bilim ve eğitim her zaman iç içe olmuş, birbirini desteklemiştir. TÜBİTAK ile ortak amaçlarımızdan birisi de budur. Öğrencilerimizi, insanların hayatını kolaylaştırmak ve iyileştirmek için yönlendirmeye çalışıyoruz" dedi.
     Konuşmaların ardından 98 proje arasından Ankarada yapılacak final sergisine katılacak 10 finaliste ödülleri verildi.
     Törene, Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş ve TÜBİTAK Araştırma Projeleri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Mesut İnce / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber TUBİTAK araştırma projeleri ödül töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER