Tüfekle vurularak yaralanan şahin, tedavi altına

Tüfekle vurularak yaralanan şahin, tedavi altına alındı -Afyonkarahisarın Sandıklı ilçesinde yaralı olarak bulunan kızıl şahin, AKÜ Hayvan Hastanesinde tedavi edildikten sonra doğaya bırakılacak


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Sandıklı ilçesinde, tüfekle vurularak yaralandıktan sonra bir tarlada bulunan kızıl şahin, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hayvan Hastanesinde tedavi altına alındı.
     AKÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Demirkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların bir tarlada yaralı bulduğu şahinin, Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü görevlilerince Hayvan Hastanesine getirildiğini bildirdi.
     Hayvanın ilk muayenesinde, tüfekten çıkan saçmaların isabet etmesi nedeniyle yaralandığını ve bir kanadının kırıldığını belirlediklerini ifade eden Prof. Dr. Demirkan, genel durumunun iyi olmadığı bilgisini verdi.
     Prof. Dr. Demirkan, şahinin, tedavisi tamamlandıktan sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğüne teslim edilerek yeniden doğal ortamına bırakılacağını anlattı.
     Vatandaşlar tarafından bir hafta önce hastaneye getirilen doğanın tedavisinin tamamlandığını dile getiren Prof. Dr. Demirkan, doğaya salınacak duruma geldiğini sözlerine ekledi.
     Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de vatandaşlar tarafından doğada yaralı bulunan hayvanların kendilerine getirildiğini, tedavi ettirilmelerinin ardından doğaya bırakıldığını belirtti.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Tüfekle vurularak yaralanan şahin, tedavi altına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER