TÜGİK Genel Sekreteri Eren İskenderunda:

TÜGİK Genel Sekreteri Eren İskenderunda: -"Ticarette her taşın altından Çin çıkıyor"


HATAY (A.A) - Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Sekreteri Demokan Eren, ticarette her taşın altından Çinin çıktığını ifade etti.
     İskenderun Genç İşadamları Derneği Başkanı Gökhan Gökteni ziyaret eden Eren, yaptığı konuşmada, gelecek günlerde İskenderuna Çinin ekonomik ve ticari heyetinin geleceğini kaydetti.
     Çinle olan ticari ilişkilerin daha da gelişmesini istediklerini ifade eden Eren, şöyle devam etti:
     "Türkiyede ne iş yaparsanız yapın, mutlaka Çinde yaptığınız işin bir benzeri üretiliyor. Bu anlamda bizler 2 ülke arasındaki ilişkilerinin daha da gelişmesini istiyoruz. TÜGİK ve TÜÇİDER olarak bu konuda her yönden bir çalışma içerisindeyiz. Ticarette her taşın altından Çin çıkıyor. Bizler her zaman dünyadaki ülkeler arasındaki ekonomik gelişmeleri takip ediyor, çeşitli yurt içi ve dışı geziler düzenliyoruz. Bu anlamda Çinde dünya ekonomisinin mihenk taşlarındandır. Çin heyetinin İskenderuna gelecek olması biz iş adamları için çok önemli"
     Eren, İskenderunun Türkiyenin Doğu Akdenize açılan bir penceresi ayrıca İskenderun Limanının Türkiye için stratejik bir öneme sahip olduğunu belirtti.
     Yeni açılması planlanan Gaziantep, Hassa ve İskenderun Tünelinin hem ülke hem de bölge ekonomisi açısından önemine değinen Eren, özellikle bu tünelin açılmasından sonra Doğu ve Güneydoğuda üretilen ürünlerin İskenderundan dünyaya ya yayılacağını kaydetti.
     Gökten de, her zaman dünyadaki ülkeler arasındaki gelişmeleri takip ettiklerini bu anlamda yurt içi ve dışı iş gezileri düzenlediklerini söyledi.
     Çinin dünya ekonomisinin mihenk taşlarından olduğunun altını çizen Gökten, "Çin heyetinin İskenderuna gelecek olması biz iş adamları için çok önemli. İskenderunda demir çelik, yassı mamul ,filtre ve tarım alanında söz sahibi bir mega kent" dedi.
     Yapılan konuşmaların ardından İskenderuna gelecek olan Çin heyetinin programı üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.
    
     Muhabir: Ömer Soylu / Salim Taş
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber TÜGİK Genel Sekreteri Eren İskenderunda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER