TÜİKten sanayi ve hizmet istatistiklerine yönelik

TÜİKten sanayi ve hizmet istatistiklerine yönelik anket çalışması


ELAZIĞ (A.A) - Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde sanayi ve hizmet istatistiklerine yönelik anket çalışması başlattığı bildirildi.
     Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasından (TSO) yapılan yazılı açıklamada, TÜİKin, ilgili kanun uyarınca ulusal ve uluslar arası düzeyde ihtiyaç duyulan konularda üretilecek resmi istatistiklere ilişkin çerçeveyi oluşturması için çeşitli konularda sayım ve anket düzenlediği hatırlatıldı.
     İstatistiksel yöntemlerle seçilmiş girişimlerin yapısı, faaliyeti ve performansı ile ilgili bilgilerin derlenmesi, sanayi ve hizmet istatistiklerinin belirlenmesini hedef alan çalışmanın Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde başladığı ifade edilen açıklamada, ilgili kuruluşlarda TÜİK personelince anket formları doldurulacağı kaydedildi.
     Açıklamada, yıllık sanayi ve hizmet istatistikleri çalışmasıyla ülkenin ekonomik yapısında meydana gelen değişimlerin belirlendiği, karar organlarının alacağı ekonomik ve sosyal tedbirlere ışık tutacak bilgilerin elde edildiği, çeşitli araştırmalara veri hazırlandığı, ayrıca AB Yıllık İş İstatistikleri mevzuatlarına uyumlu, uluslar arası istatistiksel karşılaştırmaların yapılmasına olanak sağlayacak şekilde bilgi derlendiği bildirildi.
     Açıklamaya göre, Elazığ TSO Başkanı Ali Şekerdağ, çalışmanın doğru bir sanayi envanteri oluşturulması adına önem taşıdığını belirterek, Özellikle son yıllarda bu konuda ülke genelinde önemli bir eksiklik olduğu bir çok çalışmada ortaya çıkmaktadır. TÜİK tarafından yapılacak böyle bir çalışma TRB1 illeri için önemli bir veri kaynağı oluşturacaktır. Odamız üyesi iş yerlerinin TÜİK personeline gerekli kolaylığı göstererek yardımcı olmalarını doğru bir envanter hazırlanması noktasında önemsiyoruz. Çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ömer Fansa
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber TÜİKten sanayi ve hizmet istatistiklerine yönelik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER