TÜMSİAD Genel Başkanı Sert:

TÜMSİAD Genel Başkanı Sert: 206 dünya ülkesi arasından parlayan bir Türkiye görüyorsunuz


ESKİŞEHİR (A.A) - Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Hasan Sert, 206 dünya ülkesi arasından parlayan bir Türkiye görüyorsunuz dedi.
     Sert, TÜMSİAD Eskişehir Şubesi tarafından bir otelde düzenlenen ve iş dünyası, siyaset ile protokol üyelerinin bir araya geldiği iftar yemeğine katıldı.
     Bir otelde düzenlenen iftar programında önce Kur-anı Kerim okunuldu daha sonra TÜMSİAD tanıtım filmi izlenildi.
     Sert, Ramazan ayının birlik ve beraberliğin simgeleştiği bir dönem olduğunu belirterek, Allahtan bu ortamın bozulmamasını diledi.
     Herkesin farklı düşünce ve ideolojileri olabileceğini ama bunların bir kenara konulması gerektiğini anlatan Sert, şöyle konuştu:
     Çünkü Türkiyeden çok şeyler bekleniyor. 206 dünya ülkesi arasından parlayan bir Türkiye görüyorsunuz. İşsizliğin yüzde 9lara kadar indiği, enflasyonun yüzde 6.2 olduğu, kalkınma hızının son 5-6 yıl içinde yüzde 8.5lara kadar gittiği ki bunların tam tersini konuşuyor olabilirdik. Anayasa kitabının fırlatıldığı döneminide hatırlıyoruz ama artık bunların hiçbir önemi yok, bizim birlik beraberliğimizi farkındalıklarımızı bir kenara koyarak taşımamız çok önemli.
     AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca da, sanayiciler açısından Eskişehirin artık bir cazibe merkezi haline geldiğini anlatarak, şunları kaydetti:
     Özellikle bir şehrin sanayisinin gelişmesi adına belkide olması gereken en önemli unsurlardan bir tanesi o şehre ulaşım konusundur. Şehrimiz, hava, kara yoluyla, hızlı treniyle ulaşım sorunu olmayan ender şehirlerden birisi. Ben bu vesileyle derneğimizin katkılarıyla Eskişehirde bundan sonraki yatırımların daha artacağını, bulunduğumuz ortamlarda Eskişehirimizi anlatılması gerekildiğine inanıyorum.
     Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise Ramazanda iftar programlarının Müslüman dünyası için çok önemli olduğunu ifade ederek, Eskişehirimizde büyük katılımlı iftarlar düzenleniyor. İftar paylaşmaktır, dayanışmadır, bunlar oldukçada sofraların bereketleri artıyor, güzel anlar yaşanıyor. TÜMSİADa bu kadar çok dostu bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Programda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan TÜMSİAD Genel Başkanı Serte bir hediye verdi.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber TÜMSİAD Genel Başkanı Sert: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER