Tuna, başhekimliği Prof. Dr. Gürsoya devretti

Tuna, başhekimliği Prof. Dr. Gürsoya devretti -Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Fahri Tuna, görevi Prof.Dr. Gürsoy Doğana devretti


MUĞLA (A.A) - Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Fahri Tuna görevi, Prof. Dr. Gürsoy Doğana devretti.
     Hastane başhekimliğinde düzenlenen devir teslim töreninde görevi Prof. Dr. Doğana devreden Tuna, Muğla Devlet Hastanesi ile Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi arasında işbirliği yapıldığını, ülkede bu şekilde hizmet veren 12 hastane olduğunu söyledi.
     Bu hastanelerde mevzuat gereği başhekimlerin akademik unvana sahip olması gerektiğini vurgulayan Tuna, Statü gereğince görevimizden çekiliyoruz. Hastanemizdeki afiliasyon, bir yılını tamamladı. Bu zaman zarfında bir sorun olmadan bugünlere kadar geldik. Bundan sonra da hastanemizin sorunsuz bir dönem geçireceğine inanıyorum dedi.
     Muğla Sağlık Müdürü Cihan Tekin ise, yeni bir yönetim ve hizmet anlayışıyla çalışmalarını bir adım ileriye götürmek için ekip olarak çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
     Muğla Devlet Hastanesinin üniversitesiyle yapılan protokol gereği eğitim ve araştırma hastanesine dönüştürüldüğünü anımsatan Tekin, mevzuat gereği eğitim ve araştırma hastanelerinin başhekimliğini akademik unvanı olan kişilerin yapması gerektiğini, bu nedenle göreve Prof. Dr. Gürsoy Doğanın getirildiğini ifade etti.
     Başhekimliğe getirilen Prof. Dr. Gürsoy Doğan da, akademik bilgi ve Sağlık Bakanlığının imkanlarını birleştirerek, Muğlaya daha iyi hizmet vermeye çalışacaklarını dile getirdi.
     Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Altuntaş ise, devlet hastanesi ile üniversite arasındaki işbirliğinin örnek gösterilebilecek düzeye geldiğini kaydederek, Bu süreçte hastanemizde çok güzel işler yapıldı. Bu konuda Fahri Tunaya teşekkür ediyorum. Hastanemizin bunda sonra da en iyi şekilde hizmet vereceğine inanıyorum diye onuştu.
     Törende, başhekimlik görevini devreden Tunaya ve görevi devralan Doğana Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar çiçek ve plaket verdi.
     (UCR-HS)
<< Önceki Haber Tuna, başhekimliği Prof. Dr. Gürsoya devretti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER