Tunceli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl

Tunceli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kara: Tuncelinin özlemi olan kayakevi ve kayak tesisi ihalesi yapıldı. İnşallah 2013 yılında temeli atılıp en kısa sürede tamamlanacak


TUNCELİ (A.A) - Tunceli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şefik Kara, 27 Aralık 2012 tarihinde Ankarada yapılan ihaleyle Ovacık ilçe merkezi Keltepe mevkine kayakevi ve kayak tesisi kurulacağını bildirdi.
     Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapımına 2013 yılında başlanacak kayak tesisi ve teleski ile Ovacık ilçesinin bölgenin yeni kayak cazibe merkezi olacağını belirtti.
     Ovacık ilçesinde kar kalınlığının yer yer iki metreyi aştığını ve yılın yaklaşık 5 ayında kayak yapılabileceğini ifade eden Kara, şunları kaydetti:
     Tuncelinin özlemi olan kayakevi ve kayak tesisi ihalesi yapıldı. İnşallah 2013 yılında temeli atılıp en kısa sürede tamamlanacak. İhaleyle bin 200 metre uzunluğunda teleski, 35 oda, lokanta, kafe ve dinlenme salonu olan 5 katlı kayakevi yapılacak ve kar ezme makinesi alınacak. Bütün bu yatırımlar, 4 milyon 217 bin liraya mal olacak. Bu tesis, ilimizde ve civar illerde kayak sevenleri buraya çekeceği gibi gelecek vadeden sporcuların yetişmesine önemli katkı sağlayacak. Ayrıca yaz aylarında eşsiz manzarası, doğayla iç içe yapısıyla Munzur gözeleri ve vadisini ziyaret edenlere de ev sahipliği yapacak. Bu projenin hayata geçirilmesinde önemli katkısı bulunan Vali Hakan Yusuf Güner ve kayak tesisini sık sık gündeme taşıyan ilimizin basın mensuplarına teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Tunceli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER