Turgut Özal Tıp Merkezinde teknolojik yenilik

Turgut Özal Tıp Merkezinde teknolojik yenilik -Hastanenin mutfağı ve çamaşırhanesi gelişmiş teknolojiyle donatıldı


MALATYA (A.A) - İnönü Üniversitesi (İÜ) Turgut Özal Tıp Merkezinin mutfak ve çamaşırhanesi, gelişmiş teknolojiyle yenilendi.
     İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Turgut Özal Tıp Merkezindeki mutfak bölümünde düzenlenen açılışta yaptığı konuşmada, son 3-4 yılda hastanede yapılan yatırımların yüzde 90ının hastanenin öz kaynaklarından karşılandığını belirtti.
     Merkezin sadece üniversite hastanelerine değil, Sağlık Bakanlığına ve özel hastanelere örnek teşkil edecek işler ortaya koyduğunu ifade eden Çelik, bu başarıların tüm çalışanlara ait olduğunu vurguladı.
     Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen de son yıllarda personel ücretlerinin yüzde 63, öğretim üyelerinin ücretlerinin de yüzde 110 oranında arttığını dile getirerek, elde ettikleri gelirlerle altyapı yatırımları gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Yenilenen mutfak ve çamaşırhanenin de yatırımların bir parçası olduğunu anlatan Özgen, hastanenin kuruluşundan itibaren 15 yılda 16 milyon lira öz kaynak yatırımı yapıldığını, son 2 yılda ise bunun iki katı bir yatırım gerçekleştirildiğini bildirdi.
     Özgen, yenilenen mutfak sayesinde hastalara özel termal kaplarda yemek servisi yapılacağını, çamaşırhanelerin kapasitesinin de 3 kat artırıldığını aktardı.
     Konuşmaların ardından, Prof. Dr. Çelik ve diğer ilgililer, yeniden düzenlenen mutfak ve çamaşırhanenin açılışını gerçekleştirdi.
     (TBK-AY-ÖND)
<< Önceki Haber Turgut Özal Tıp Merkezinde teknolojik yenilik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER