Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür ve

Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğinden Sırrı Sakıka tepki


MANİSA (A.A) - Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Baysak, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakıka TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmadaki Balkan ve Kafkas göçmenlerine ilişkin sözlerine tepki gösterdi.
     Baysak, yaptığı açıklamada, BDP Muş Milletvekili Sakıkın 30 Ocakta TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, sonradan bu ülkeyi kendisine vatan edenler, Kafkaslardan, Boşnaklardan gelenler siz bu ülkenin sahipleri değilsiniz. Haddinizi bileceksiniz şeklindeki sözlerini eleştirdi.
     Sakıkın sarf ettiği cümlelerin, sade bu ülkede yaşayan Boşnak ve Kafkas kökenli insanları değil, 75 milyon vatandaşı üzdüğünü ifade eden Baysak, şunları kaydetti:
     Sırrı Sakıka hatırlatmak isteriz ki, Çanakkale Savaşları sırasında Bosna Hersek, Osmanlı İmparatorluğu sınırlarında olmamasına rağmen Çanakkale Savaşına Bosnadan 25 bin gönüllü nefer katılmış ve çoğu da şehit olmuştur. Ayrıca Kurtuluş Savaşımız da erinden en üst kademesine birçok Boşnak hizmet ederek Rahmeti Rahmana kavuşmuşlardır. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde vekillerimizi heyecandan uzak ve duyarlı olmaya davet ediyoruz. Halkımızı aşağılayan cümlelerin sarf edilmemesini vekillerimizden talep ediyor, boş çekişmeleri bırakıp ülkemiz yararına çalışmalar yapmalarını arzu ediyoruz.
    
     Muhabir: Erkan Şimşek
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Turgutlu Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER