Turistlere dijital kent rehberleri hizmet edecek

Turistlere dijital kent rehberleri hizmet edecek


AMASYA (A.A) - Amasyaya gelen yerli ve yabancı turistlere dijital kent rehberleri ile rehberlik hizmeti sunulması hedefleniyor.
     Saraydüzü Kışla Binası Kültür Merkezi ve Milli Mücadele Müzesinde, Amasya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından düzenlenen yıl sonu sergisinde sunulan dijital kent rehberi projesi beğeni topladı.
     Amasya Valisi Abdil Celil Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lise tarafından üretilen dijital kent rehberlerinin istedikleri düzeyde geliştirilmesi sonrası sektöre hizmet verebileceğini söyledi.
     Projede emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik eden Öz, Projeyi başarılı buldum. Ancak hem içerik hem de donanımsal olarak geliştirilebilir. Görsel olarak daha etkili olabilmesi için ekranın dokunmatik ve çözünürlüğünün yüksek olması gerekli dedi.
     Söz konusu ürünün, turizm danışma merkezleri, oteller ile tarihi ve turistik yerlerde kullanılabileceğini kaydeden Vali Öz, içerik olarak ürünün farklı dillerde anlatım, kent rehberi, bulunduğu konum ve haritalar ile gezi güzergahlarını görsellerle yansıtabilecek kapasitede olması gerektiğini vurguladı.
     Öz, kentte turistlere yönelik bu tip bir cihazın kullanılabileceğini belirtti.
     Amasya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından yaklaşık 6 ay süren çalışmaların ardından prototipi yapılan dijital kent rehberinin kente gelen ziyaretçilere, görsel, yazılı ve işitsel olarak rehberlik hizmeti vermesi amacıyla üretildiği belirtildi.
     Okulun Bilişim ve Teknoloji Öğretmeni Bahadır Özen, kendisi ile 12. sınıf öğrencileri tarafından kentin ihtiyaçları düşünülerek tasarlanan dijital kent rehberi hakkında bilgi verdi.
     Ahşap bir gövdeye sahip dijital kent rehberinin 1,5 metre boyunda olduğunu ve 50 kuruşla çalıştığını anlatan Özen, Yaklaşık bin liraya tamamlanan projemizle kente turistik amaçlı gelen ziyaretçilere rehberlik yapabilecek bir ürün geliştirdik. Yazılımsal ve donanımsal olarak geliştirilme aşamasında olan dijital kent rehberi kullanıcıya kent ile ilgili yaklaşık 5 dakika boyunca genel bilgiler veriyor diye konuştu.
     Sergide okulun 8 farklı alanında üretilen yaklaşık 200 ürün 3 gün boyunca ziyaretçilere sunulacak.
     (FMK-ORH)
<< Önceki Haber Turistlere dijital kent rehberleri hizmet edecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER