Turizm Haftası

Turizm Haftası -Bayburtta hafta dolayısıyla program düzenlendi


BAYBURT (A.A) - Bayburt Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğünce "Turizm Haftası" dolayısıyla program düzenlendi.
     Şair Zihni Kültür Merkezindeki programa, Vali Vekili Ali Gökay, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Hulki Aşır, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Yardımcısı Ahmet Karslıoğlu, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Kültür ve Turizm Müdürü Akbulut, yaptığı konuşmada, kuruluşu MÖ 3000 yıllarına uzanan Bayburtun, bu tarihi süreç içinde yaşamların etkilenmesiyle günümüze kadar önemini kaybetmediğini, kültürünün enginliğini ve tarihsel derinliğini günümüze taşıdığını belirtti.
     Bayburtun, mevcut tarihsel birikimi ve güçlü toplum dokusu ile birçok hedefi gerçekleştirebilecek güce ve dinamiğe sahip olduğunu ifade eden Akbulut, "Binlerce yıllık tarihi ile dünya tarafından mitolojik değerlerde kabul gördüğünü, ilimizin tarihi değerleri bize en iyi bir şekilde anlatmaktadır" dedi.
     Turizmcilerin çok çalışmak ve mücadeleci olmak zorunda olduğunu kaydeden Akbulut, şunları söyledi:
     "Bu bizim için bir yaşam biçimi olmalıdır. Sektörün gelişmesi için kalitede birbirimizle rekabet etmeliyiz. Ama ortak amaçlarımız içinde birlikte mücadele vermeliyiz. Sorunları, mutlulukları, zorlukları paylaşmalıyız. Bütün bunlar bizleri gönül bağı ile birbirimize bağlamalı ve dayanışma içinde olmamızı sağlamalıdır. İşte böyle bir dayanışma ile zoru başarmanın mutlu sonuna ulaşabiliriz."
     Programda, "Turizm Haftası" dolayısıyla düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verilerek "Bayburt ve Türkiye" konulu slayt gösterisi sunuldu.
     Gençlik Hizmetleri Ve Spor Müdürlüğü Gençlik Merkezi halk oyunları ekibinin gösteri sunduğu programda, Bayburt Hayırseverler İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, müzik öğretmeni Aynur Yılmaz yönetiminde yöresel şarkıları seslendirdi.
     Resim ve karma fotoğraf sergisinin de gezildiği program, sınıf öğretmeni Mehmet Gürkan Bektaşın çaldığı kemençe eşliğinde, Hafize Nur Boyacının Karadeniz türküleri seslendirmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER