Turizm Haftası

Turizm Haftası -Kırıkkale Valisi Kolat: -"Her zaman turizm potansiyeli, turizm yarışı içerisinden bize düşe payı almanın gayreti içerisinde olacağız"


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Valisi Ali Kolat, her zaman turizm yarışı içerisinden kendilerine düşe payı almanın gayreti içerisinde olacaklarını söyledi.
     Turizm Haftası dolayısıyla, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen programda konuşan Vali Kolat, ekonomi pastasından herkesin pay alabilmek için bir yarış içerisinde olduğunu, il olarak hem yabancı, hem de yerli turizmi çekecek kapasiteye sahip bulunduklarını ifade etti.
     Kolat, "Her zaman turizm potansiyeli, turizm yarışı içerisinden bize düşe payı almanın gayreti içerisinde olacağız" dedi.
     İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er de turizmin artık ülkelerin döviz girdisini artırıcı ve istihdam sağlayıcı özellikleriyle milli ekonomiye katkıda bulunan, uluslararası kültürel ve toplumsal iletişimi sağlayıcı ve bütünleştirici etkisi ile de dünya barışının korunmasında büyük payı olan sektör olduğunu ifade etti.
     Turizm potansiyelinin yüksek olduğu Türkiyede, insanların turizm konusunda bilinçli olmalarının sağlanması gerektiğini belirten Er, tanıtımsız bir turizm anlayışının düşünülemeyeceğini kaydetti.
     Programa Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: Abdullah Yıldız

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER