Turizm Haftası

Turizm Haftası -Yalova Kültür ve Turizm Müdürü Ulusoy: -"Yalovaya gelen turist sayısı, 2012 yılında, 2006ya göre 4 kat artmıştır"


YALOVA (A.A) - Yalova Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Ulusoy, Yalovaya gelen turist sayısının, 2012 yılında, 2006ya göre 4 kat arttığını bildirdi.
     Ulusoy, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Şaban Temuge Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ile Yalova Halk Eğitim Merkezi tarafından lisenin Uygulama Otelinde düzenlenen törende, turizmin, dünyada barış ve kardeşliğe hizmet eden en dinamik sektör olduğunu söyledi.
     Yalovanın 1996 yılında il statüsü kazandığını hatırlatan Ulusoy, şöyle konuştu:
     "Yalovada turizm alanında önemli yatırımlar gerçekleştirilmiştir. 2006 yılında yürürlüğe giren Çevre Düzeni ve Strateji Planı ile genel kalkınma stratejisi olarak alternatif turizm ve organik tarım hedefleri seçilmiştir. Bu doğrultuda sürekli olarak düzenli bir şekilde ilerleme kaydedilmektedir. Tarihi mekanlar restore edilerek kültür turizmine kazandırılması için önemli çalışmalar yapılmaktadır. İlimizde çalışmaları devam eden 6 tesisin kapasitesi 960 yataktır. Bugün ilimizde 26 seyahat acentesi faaliyet göstermektedir. 2006 yılında 125 bin olan yerli ve yabancı turist sayısı, 2012 yıl sonu itibariyle 523 bin kişiye ulaştı. Yalovaya gelen turist sayısı, 2012 yılında, 2006ya göre 4 kat artmıştır."
     Daha sonra, "Turizm Haftası" konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Yalova Valisi Esengül Civelek tarafından verildi.
     Zanaatkar ve kursiyerlerin eserlerinden oluşan serginin gezilmesiyle sona eren törene, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ali Gencer ile öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Sedat Gök

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER