Turizm Haftası

Turizm Haftası -Vali Toprak: -Diyarbakırın turizm sektöründe daha iyi noktalara gelmesi adına kaynakların önemli bir bölümü turizm altyapısının geliştirilmesine ve tanıtıma aktarılmıştır


DİYARBAKIR (A.A) - Vali Mustafa Toprak, Diyarbakırın turizm sektöründe daha iyi noktalara gelmesi adına kaynakların önemli bir bölümünün turizm altyapısının geliştirilmesine ve tanıtımına aktarıldığını bildirdi.
     Vali Toprak, Turizm Haftası nedeniyle yayınladığı mesajında, Diyarbakır Surlarının UNESCO Dünya Kültür Mirası Adaylığı sürecinde yapılması gereken çalışmaların tüm kamu kurumları ve yerel yönetimlerin iş birliği içerisinde koordineli bir şekilde yürütüldüğü belirtildi.
     Vali Toprak, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Diyarbakırın ön plana çıkmış olan eserlerinden Dört Ayaklı Minaresinden, İçkaleye, Ulu Camisinden Dağkapıya, Evli Beden Burcundan Mardin Kapı-ya kadar birçok kültürel mirasımıza yönelik onarım, proje çizim çalışmaları ve restorasyonlar son hızıyla devam etmektedir. Diyarbakırın turizm sektöründe daha iyi noktalara gelmesi adına kaynakların önemli bir bölümü turizm altyapısının geliştirilmesine ve tanıtıma aktarılmıştır. Bu çalışmaların daha verimli sağlanması adına ilgili kurumların, yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütleri ve işletmelerin katılımıyla Diyarbakır Turizm Stratejisi ve Eylem Planı oluşturulmuştur.
     Vali Toprak, Diyarbakırın bölgenin inanç ve kültür kenti olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Salih Bilici / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER