2 bin 215 rakımda postacı yürüyüşü

2 bin 215 rakımda postacı yürüyüşü ile antrenman -Yürüyüş Milli Takımında yer alan sporcular, Balkan Şampiyonası ile Akdeniz Oyunlarına hazırlık için Erciyes Dağının eteklerinde antrenman yapıyor -Milli Takım Antrenörü Aslan:


KAYSERİ (A.A) - Esma Aygün - Balkan Şampiyonası ile Akdeniz Oyunlarına hazırlanan Yürüyüş Milli Takımı sporcuları, Erciyes Dağının eteklerinde antrenman yapıyor.
     Sporcular, 20 Nisanda Balıkesirin Ayvalık ilçesinde, 20-30 Haziran tarihlerinde ise 17ncisi Mersinde yapılacak Akdeniz Oyunlarına 2 bin 215 metre rakımlı Erciyes Kamp Eğitim Merkezinde hazırlanıyor.
     Sabahın erken saatlerinde dağ havasında antrenmana başlayan sporcuların hedefi katılacakları her iki yarıştan da başarıyla dönmek.
     Milli Takım Antrenörü Çetin Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erciyeste 5 Nisanda başladıkları 15 günlük kamp çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.
     Sporcuların sabah ve akşam iki antrenmana katıldıklarını, günde 15 ile 22 kilometre arasında yürüyüş yaptıklarını anlatan Aslan, "İki antrenman arası her sporcu bir buçuk saat uyumak zorunda. Dinlenmeleri şart. Akşam ise en geç 22.00da herkes uyumuş oluyor" diye konuştu.
     Yürüyüş branşının Türkiyede yaklaşık 40 yıllık bir geçmişi olduğunu belirten Aslan, şöyle devam etti:
     "Postacılardan bizlere kalma bir yürüyüş tipi. İlk yıllarında postacılar arasında Türkiye genelinde yürüyüş yarışları yapılırdı. Zamanla atletler arasında yapılmaya başlandı. Sporcu olmadığı için genç sporcuların yerine postacılar mücadele ediyordu. O tarihlerde ülkemizi uluslararası yarışlarda postacılar temsil ediyordu. Türkiyede yürüyüş branşı her geçen gün gelişiyor. İlk zamanlar 20 olan sporcu sayısı 200e kadar çıktı. Ayvalıktaki Balkan Şampiyonasında yıldızlar 5, gençler 10, büyükler ise 20 kilometrede yarışacak. Akdeniz Oyunlarında ise büyük erkekler kategorisinde 20 kilometrede ülkemizi temsil edeceğiz. Hedefimiz her iki yarıştan da dereceyle dönmek."
     Milli Atlet Kemal Gelecek, 6 yıldır milli takımda yer aldığını söyledi. İlk hedefinin Ayvalıkta yapılacak Balkan Şampiyonasında dereceye girmek olduğunu ifade eden Gelecek, "Son olarak iki ay önce 5 bin metre salon yarışlarında Türkiye şampiyonu oldum. Başarımı Balkan Şampiyonası ile taçlandırmak istiyorum" dedi.
     Sporculardan Narin Sağlam ise yıllardır atletizme ilgi duyduğunu, 3 yıldan bu yana ise profesyonel olarak bu branşta mücadele ettiğini dile getirdi.
     Erciyesin antrenmanlar için uygun olduğunu belirten Sağlam, "Bizim için önemli olan yüksek rakımda antrenman yapmak. Havanın soğuk olması biraz ağır geliyor. Her sabah belirlenen güzergahlarda yürüyoruz. Hedefim uluslararası yarışlarda Türkiyeyi başarıyla temsil etmek" diye konuştu.
    
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber 2 bin 215 rakımda postacı yürüyüşü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER