Turizm sezonunda 1 milyon ücretsiz Antalya

Turizm sezonunda 1 milyon ücretsiz Antalya kartpostalı dağıtılacak


ANTALYA (A.A) - PTT Antalya Başmüdürlüğü, turizm sezonu boyunca 1 milyon Antalya temalı kartpostal dağıtacak.
     PTT Antalya Başmüdürlüğünce hazırlanan 6 farklı Antalya temalı pul ve 35 farklı Antalya fotoğraflı kartpostal, PTT Güllük Şubesinde düzenlenen törenle tanıtıldı.
     Vali Altıparmak, burada yaptığı konuşmada, geçen yıl bastırılan pulların ve kartpostalların büyük ilgi gördüğünü söyledi. EXPO 2016nın yer ladığı pul bastırılması gerektiğini ifade eden Altıparmak, "EXPO 2016 pulları ve kartlarının mutlaka otellerde, acentelerde ve tur operatörlerinin yut dışı faaliyetlerinde yer alması gerekiyor. Antalyanın artık tanıtımını, takibini, markalaşmasını iyi yönetmesi gerekiyor. Bunun için herkes gayret göstermeli" dedi.
     Antalya PTT Başmüdürü Ali Yazıcıoğlu ise Antalyada geçen yıl "Yat Limanı" ve "Aspendos" konulu 6 milyon 250 adet pul ve Antalyanın farklı görsellerini içeren 300 bin adet posta kartı bastırdıklarını söyledi. Geçen yıl düzenlenen "Kart Bizden Pul Sizden" kampanyasıyla 4 milyon pul satıldığını anlatan Yazıcıoğlu, "Geçen yıl en çok pul satışı Manavgatta yapıldı. Onu Alanya, Side ve Serik izledi. Satılan pullarla Türkiye ve Antalyanın 4 milyon farklı yerde tanıtılması sağlandı" diye konuştu.
     Yazıcıoğlu, bu yıl Alanya Kalesi, Manavgat Şelalesi, Apollon Tapınağı, Kaleiçi, Hadrian Kapısı, Saat Kulesi ve Yivli Minare olmak üzere 6 farklı temada 8 milyon pul bastırdıklarını bildirerek, bunun yanında 1 milyon adet Antalya fotoğraflarının yer aldığı 35 farklı kartpostal hazırlattıklarını söyledi.
     Bastırılan kartpostalların turizm sezonu boyunca "Kart Bizden Pul Sizden" kampanyası dahilinde posta gönderen müşterilere ücretsiz verileceğini belirten Yazıcıoğlu, kartpostalların bugün piyasaya çıktığını ifade etti.
     Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, kamu kurum ve kuruluşlardan ve turizm sektörü temsilcilerinin de katıldığı toplantıda daha sonra katılımcılar pulları ve kartpostalları inceledi.
     Altıparmak, ABD ziyareti sırasında tanıştığı Miami Belediye Başkanı ve Orlando Belediye Başkanına yeni kartpostallardan gönderdi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Turizm sezonunda 1 milyon ücretsiz Antalya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER