Türk doktorlar Tanzanyaya 5nci kez şifa

Türk doktorlar Tanzanyaya 5nci kez şifa götürdü


İZMİR (A.A) - Ege Uluslararası Sağlık Federasyonuna (ESAFED) bağlı Ege Sağlık Derneğine (ESADER) üye 8 doktor, Tanzanyaya beşinci kez şifa götürdü.
     ESADER tarafından bu yıl 5inci kez düzenlenen sağlık yardımı organizasyonuna katılan Türk doktorlar, 14 gün boyunca 70 ameliyat yaptı, 2 bin 500 muayene, 500 diş muayenesi, 100 diş dolgusu gerçekleştirdi.
     ESADER Başkanı Dr. Metin Akdağ, yaptığı yazılı açıklamada, TİKA ve Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa hazırlanan proje kapsamında bu ülkeye giden 8 Türk doktorun, Zanzibar Mnazi Mmoja Hastanesinde 25 doktor, hemşire ve sağlık personeline acil tıp eğitimi verdiğini, 400 kadına meme kanseri taraması yaptığını belirtti.
     Türk doktorların bu yıl beşinci kez gerçekleştirilen organizasyonda yardım elini Afrikaya uzatmaya devam ettiğini ifade eden Akdağ, açıklamada şu görüşlere yer verdi:
     Hekimlerimiz 70 ameliyat, 2 bin 500 muayene, 500 diş muayenesi, 100 diş dolgusu yaptı. Türkiyeden götürülen ilaçlar muayeneler sonucu hastalara verildi. Eğitim verilen personele sertifika takdim edildi. Eğitim verilen 5 personel 3 ay süre ile Türkiyeye gelerek Acil Tıp Eğitimini Pratik Uygulama olarak tamamlayacak. Sağlık ekibimiz Tanzanya Büyükelçimiz Ali Davutoğlu ve Tanzanya Sağlık Bakanı Hüseyin Minniwie tarafından kabul edildi, çalışmalar için teşekkür edildi.
     Sağlık Bakanlığı ve Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile ortaklaşa gerçekleştirilen 5 organizasyonda Tanzanyaya giden 100 doktor, 25 bin muayane gerçekleştirdiği, 5 ton ilaç ve tıbbi malzeme, 20 bin cibinlik dağıttığı ve 100 ameliyatı başarıyla gerçekleştirdiği bildirildi.
    
     Muhabir: İzmir
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Türk doktorlar Tanzanyaya 5nci kez şifa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER