Türk Dünyası Nevruz Şenlikleri, Eskişehirde yapıldı

Türk Dünyası Nevruz Şenlikleri, Eskişehirde yapıldı -Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olması dolayısıyla kentte, Türk Dünyası Nevruz Şenlikleri düzenlendi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olması dolayısıyla kentte, Türk Dünyası Nevruz Şenlikleri düzenledi.
     Vilayet Meydanındaki etkinlik, Odunpazarı Belediyesi Mehter Takımının konseriyle başladı. Osmangazi Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Niyazi Çapa, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemire nevruzun simgesi olan yeşermiş buğday verdi.
     Koçdemir, Kırgızistandan gelen sanatçı Sakina Sakivanın, Bereket Duasının ardından yaptığı konuşmada, Eskişehirin Türk Dünyası Kültür Başkenti açılış törenine giden yolda önemli bir günü idrak ettiğini bildirdi.
     Nevruzun yeni yılın başlangıcı olduğunu hatırlatan Koçdemir, şunları söyledi:
     Eskişehir, Türkiyede her yere ve herkese yakın olan bir kenttir. Kentimiz, Türk dünyasının özetidir. Bu yıl, en büyük Türk evlatlarından Yunus Emrenin ifadesiyle Türk dünyasına gelin tanış olalım işi kolay kılalım, sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz diyen bir şehiriz. Önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacağız. Kentte güzel faaliyetler hayata geçirilecek. Türk dünyasındaki herkes birbirine daha yakın olacak.
     Koçdemir, konuşmasının ardından etkinliğe katılan MHP Genel Başkanı Yardımcısı Ruhsar Demirel, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, Garnizon Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ayhan Kavas, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ve diğer ilgililerle nevruz ateşini yaktı. Bunun ardından Koçdemir ve beraberindekiler, örs üzerinde çekiçle demir dövdü.
     Çeşitli ülkelerden gelen dans toplulukları gösteriler yaptı. Kırgızistanlı sanatçı İdris Aiitbayev, ülkesinin atışma sanatından kısa bir dinleti sundu. Aiitbayev ve beraberindekiler, Koçdemire Kırgız yöresel kıyafeti olan çapan giydirdi.
     Törenin ardından vatandaşlara, nevruz aşı ikram edildi.
     Bu arada ateşin üzerinden atlayan bir kişi, yanma tehlikesi geçirdi.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Türk Dünyası Nevruz Şenlikleri, Eskişehirde yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER