Türk el sanatlarına yabancı gençlerin eli

Türk el sanatlarına yabancı gençlerin eli değdi -Sakarya Kültürlerarası Diyalog ve Genç Girişimciler Derneğinin başlattığı projeyle, Türkiyeye gelen Balkanlı ve Avrupalı gençler, kil, çini ve seramik boyadı -8 farklı ülkeden gelen


SAKARYA (A.A) - Sakarya Kültürlerarası Diyalog ve Genç Girişimciler Derneğinin başlattığı proje kapsamında, Türkiyeye gelen Balkanlı ve Avrupalı gençler, kil, çini ve seramik boyayarak, geleneksel Türk el sanatının inceliklerini uygulamalı olarak öğreniyorlar.
     Renkli ebru, hünerli geçlik, kapsayıcı toplum projesi kapsamında Portekiz, Malta, Letonya, Çek Cumhuriyeti, Makedonya, Sırbistan, ve Bosna Hersekten gelen gençler, yaptıkları eserleri Sakaryalıların beğenisine sunacak.
     Sakarya Kültürlerarası Diyalog ve Genç Girişimciler Derneği Başkanı Serhat Kılıç, 8 farklı ülkeden gelen gençlere, geleneksel Türk el sanatının inceliklerini uygulamalı olarak öğrettiklerini söyledi.
     Kılıç, birbirinden farklı ürünler ürettiklerini ve bu ürünleri daha sonra sergileyeceklerini belirterek, Arkadaşlarımızla kil, çini ve seramik boyama çalışması yapıyoruz. Yarın da ebru çalışması yapacağız dedi.
     Düzenledikleri etkinlikler arasında kültürlerarası gecelerin de yer aldığını anlatan Kılıç, katılımcıların kendi yörelerine ait yiyecek ve içecek standı açtıklarını kaydetti.
     Kılıç, katılımcıların Türkiye ile ilgili olumlu izlenimler edindiğine vurgu yaparak, Letonya ve Çek Cumhuriyetinden gelen katılımcılarımız Türkiyeye gelmeden önceki düşünceleriyle buraya geldikten sonraki düşüncelerinin çok farklı olduğunu söyledi. İnsanların kibar ve misafirperver olduğunu belirttiler ifadelerini kullandı.
     Portekizli katılımcı Alexandre Jacinro da ilk kez Türkiyeye geldiğini belirterek, Türk insanlarını tanımaktan dolayı mutluyum. Gelecekte de Türkiye ile Portekizin ilişkilerinin daha da iyi olacağını ümit ediyorum diye konuştu.
     Proje kapsamında Türkiyeye gelen gençler, uygulamalı olarak öğrendikleri Türk el sanatı eserlerini, Orhan Camii Meydanında 25 Haziran Pazartesi günü sergileyecek.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut / Atakan Çelik
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Türk el sanatlarına yabancı gençlerin eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER