Kültür ve Turizm Bakanı Günay:

Kültür ve Turizm Bakanı Günay: -İnşallah ülkemizde, bütün coğrafyamızda barış olursa, Atatürkün söylediği gibi yurtta barış, dünyada barış olursa, Türkiyenin her bölgesi yeni bir kültür turizmi merkezi haline gelecektir


BAYBURT (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İnşallah ülkemizde, bütün coğrafyamızda barış olursa, Atatürkün söylediği gibi yurtta barış, dünyada barış olursa, Türkiyenin her bölgesi yeni bir kültür turizmi merkezi haline gelecektir dedi.
     Bakan Günay, Bayraktar köyünde, 2 yıl önce sanatçı ve eğitimci Hüsamettin Koçan tarafından kurulan Baksı Müzesinde Mesafe ve Temas başlıklı serginin açılışına katıldı. Günay, burada yaptığı konuşmada, çeşitli yoğunluklarla, zaman zaman gerginliklerle, heyecanlarla, umut kırıklıkları ya da sevinçlerle yaklaşık 5 yıllık görev bölümünü geride bıraktığını belirterek, Benim en duygulu anlarımdan birisi bu müzenin açılışını görmekti dedi.
     Bayburta 2010 yılında, Anayasa referandumu sırasında geldiğini anlatan Bakan Günay, Askerliğimi Patnosta yapmıştım. Patnosa o zaman Ordudan gidip gelirken Bayburttan defalarca geçmişliğim olmuştu. O zamanlar nişanlıydım. 18 saat yolda, 8 saat de nişanlımın olduğu yerde geçsin diye Bayburttan sabaha yakın çok geçmişliğim olmuştur. Bayburtun bende hep hatırası vardır diye konuştu.
     Bayraktar köyüne gelirken ne ile karşılaşacağını bilmediğini belirten Günay, şöyle devam etti:
     Bir tepenin başında, dünya standartlarında, gerçekten bir dünya müzesi diyebileceğimiz, hem sergisi hem de fiziki ortamıyla bir mücevherle karşı karşıya kaldım. Bu beni çok etkiledi ama asıl etkileyen Hüsamettin Beyin anlattığı hikaye olmuştur. Bu tepe Bayburtta, Trabzona giden yol, gurbete giden yol. Tepenin başındaki bütün çocukların, gurbete giden ve belki de aylarca, yıllarca dönmeyeceğini bildikleri babalarını beklediği yol burası. Hüsamettin Hoca, bugün bunu anlattı. Hüsamettin Hoca da gurbete giden babasını bu tepede bekledi. İşte babasının hatırasına, bu tepeye yaptığı müze takdire şayandır. Sevginin, bir yürek yoğunluğunun, birikiminin, aşkın, toprak sevgisinin neler yapabileceğinin örneği olarak her yerde anlattım. Gerek yurt içinde gerek yurt dışında olsun, her yerde, her mecliste anlattım. Anlatırken de çok gözyaşı döktüm. Ben vatan sevgisinin en güzel örneklerini burada gördüm.
     Yaptıkları çalışmalarla Türkiyeyi, dünyada turizmde altıncı sıraya getirdiklerini anlatan Günay, Amacımız gelir itibarıyla da dünyada altıncı sıraya çıkarmaktır. Bunu da ancak dağ başında açacağımız böyle müzelerle gerçekleştirebiliriz. Misafirhaneler, müze oteller, temiz park, Anadolunun bereketini sunabileceğimiz lokantalar açarak, yeşile, maviye, tarihe sahip çıkarak, ayrımsız Anadolunun 10 bin yıllık tarihi kültürüne sahip çıkarak, Anadolunun her tarafına, özümüz, çocuğumuz gibi bakarak, bu bereketi, bu ulaştığımız seviyeyi Türkiyenin her tarafına yayabileceğiz diye konuştu.
    
     -Yeşil tur güzergahı...-
    
     Bakan Günay, Türkiyenin dört bir tarafına, ülkenin zenginliklerini gösterecek yeni eserler katmaya çalıştıklarını ifade etti.
     Türkiyenin mavi tur güzergahı olduğunu kaydeden Bakan Günay, şöyle devam etti:
     İzmirden Antalyanın sahillerine kadar. Şimdi başka bir hayalimiz var bizim. Yeşil tur güzergahı yapmaya çalışıyoruz. İnşallah ülkemizde, bütün coğrafyamızda barış olursa, Atatürkün söylediği gibi yurtta barış, dünyada barış olursa, Türkiyenin her bölgesi yeni bir kültür turizmi merkezi haline gelecektir. Hep birlikte bunun için çalışıyoruz. Bizim umutlarımızı yeşerten bir eseri, sizler burada gerçekleştirdiniz.
     Baksı Müzesini kuran Hüsamettin Koçan ise Bu tepeden insana ulaşmak istiyoruz. İstediğimiz sadece bizim köylüler, Bayburtlular değil, dünya insanına ulaşmak istiyoruz dedi.
     Konuşmaların ardından Koçan, Bakan Günaya plaket verdi. Bakan Günay ve beraberindekiler daha sonra Baksı Müzesinde Mesafe ve Temas başlıklı sergiyi gezdi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir - Fatih Mehmet Özcan / Asena Akçay
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Günay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER