Türk halkı Suriyelilere kucak açtı

Türk halkı Suriyelilere kucak açtı -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak İslahiyeye gelen 21 kişilik aile bir hayırseverin evine, 29 kişiden oluşan 5 aile de tavuk çiftliğindeki boş binaya yerleştirildi (Fotoğraflı-Görüntülü


GAZİANTEP (A.A) - Zekeriye Şimşek - Türk halkı, ülkelerindeki olaylardan kaçarak kentlere ya da ilçelere sığınan Suriyelilere kucak açtı.
     Suriyenin İdlib kentindeki olaylardan kaçıp Gaziantepin İslahiye ilçesine gelen Suriyeli ailelere kapılarını açan vatandaşlar, onların her türlü ihtiyacını ellerinden geldiğince karşılamaya çalışıyor.
     İdlibe bağlı Cebelüzzaviye bölgesinden 10 gün önce İslahiyeye gelen Raci Asali (34) ve Hikmet Asali (41) kardeşlere de ilçe halkı sahip çıktı. İslahiyeliler, 21 kişilik ailenin Fevzi Çakmak Mahallesindeki bir eve yerleştirilmesini sağlarken onlara yiyecek, yakacak ve gıda yardımında bulundu.
     Asali ailesinin yürüme engelli kızı Feride, yaşadıklarını AA muhabirine gözyaşları içerisinde anlattı.
     12 yaşındaki kendisi gibi engelli kardeşi Fudda ile tedavilerine yaşanan olaylan nedeniyle ara verildiğini belirten Feride, yaşananlar dolayısıyla Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esede tepki gösterdi.
     Yaşadıkları yerin uçak, tank ve füzelerle bombalandığını ifade eden Feride, gözyaşları içerisinde, bir liderin vatandaşlarına bunu yapmayacağını söyledi.
     Yaşananlar dolayısıyla evlerini, yurtlarını terk ederek Türkiyeye kaçtıklarını belirten Feride, Biz Türkiyeye geldik. Çok güzel bir hayat sundular. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Hükümeti, Başbakanı bizim yanımızda durdu. Tüm Türk halkından Allah razı olsun. Bizi kucakladılar, bizi barındırdılar dedi.
     Eve yerleştirilen Suriyelilerin komşularından Reşit Kasap da ülkelerinden kaçıp, sadece üzerlerindeki elbiselerle gelen Suriyeliler kapılarını açtıklarını söyledi.
     Aynı duyarlılığı her kesimden beklediklerini dile getiren Kasap, Birazcık merhamet, birazcık insanlık varsa bu zorda kalan komşularımıza sahip çıkalım. Bizim de başımıza gelebileceğini düşünerek en azından her evde pişirilen yemek kazanına biraz daha fazla malzeme koyarak paylaşalım diye konuştu.
    
     -20 gündür tavuk çiftliğinde kalıyorlar-
    
     Öte yandan İdlipten İslahiyeye gelen Suriyeli 5 aileye Kırıkçalı köyü muhtarı Ahmet Kavuk sahip çıktı.
     Çoğu çocuk ve kadınlardan oluşan 29 kişilik aile, çadır kent karşısındaki tavuk çiftliğinde bulunan boş binaya yerleştirildi.
     Muhtar Kavuk, bir iş adamının desteğiyle 20 gündür soğuk kış gününde sıkıntılar yaşayan Suriyeli ailelerin ihtiyaçlarının karşılandığını belirterek, yetkililerin bu ailelere de sahip çıkılmasını istedi.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Türk halkı Suriyelilere kucak açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER