Türk Hava Kurumundan Alo Kurban Hattı

Türk Hava Kurumundan Alo Kurban Hattı


ANTALYA (A.A) - Türk Hava Kurumu (THK), Kurban Bayramında deri toplama işlemini kolaylaştırabilmek amacıyla Alo Kurban hattı kurdu.
     Türk Hava Kurumu Antalya Şubesi Başkanı Vasıf Yüceliş, yaptığı yazılı açıklamada, kurum olarak bu yıl da kurban derilerini özel olarak kurdukları ekipleriyle titiz şekilde toplayacaklarını bildirdi. Bu konuda mahalle muhtarlarının yardımlarıyla ekipler oluşturduklarını belirten Yükseliş, ayrıca Alo Kurban Hattını da devreye soktuklarını anlattı.
     İsteyen vatandaşların THKya 05412564883 numaralı Alo Kurban Hattından ulaşabileceğine değinen Yükseliş, havacılığın gelişmesi için kurban derilerinin THKya verilmesini istedi.
     THKnın sadece fitre ve zekat toplayan bir kurum olarak bilindiğine de işaret eden Vasıf Yükseliş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Tabii ki THKnın amacı bu değil. Bizim amacımız Büyük Önder Atatürkün söylediği gibi havacılığı seven bir gençlik oluşturmak. Özellikle son 2-3 yıldır havacılık alanında büyük adımlar atıldı. THK Üniversitesinin açılışını yaptık. Bu üniversite dünyanın 37. Havacılık ve İstasyon Üniversitesi ve Türkiyenin ilk istasyon üniversitesi. Bu üniversitenin değişik yerlerde fakülteleri, yüksekokulları ve kolejleri için planlamalara başlanmış vaziyette. THK yangın söndürme çalışmalarında ve bünyesine kattığı özel uçakları ile Avrupanın en büyük yangın söndürme filosuna sahip. THK yine 3 ilde pilotaj eğitimi veren bir kurum haline geldi. Ayrıca sportif havacılıkta planör, yelken, paraşüt, serbest paraşüt, radyo kontrolü uçak, motor uçak gibi pek çok alanda başlangıç eğitimini ücretsiz veren dünyadaki tek kurumuz. Dolayısıyla THK, bu özellikleri halkımıza duyurmak için kolları sıvadı. 2 sene önce Antalyada Karain Havaalanında havacılık ve eğitim merkezini kurduk ve 2 yıl içinde binin üzerinde gence radyo kontrollü uçak, paraşüt ve yamaç paraşütü konularında ücretsiz kurslar verdik.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Türk Hava Kurumundan Alo Kurban Hattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER