Türk Kızılayından TEKVAya madalya

Türk Kızılayından TEKVAya madalya


AMASYA (A.A) - Taşova Eğitim ve Sosyal Kalkındırma Vakfı (TEKVA) tarafından kuraklık nedeniyle açlık ve kıtlık yaşayan Somali için düzenlenen yardım kampanyasında toplanan 30 bin liranın, vakıf tarafından bu ülkeye gönderilmek üzere Türk Kızılayı hesabına aktarılmasından dolayı Türk Kızılayı tarafından TEKVA bronz madalya ve teşekkür beratı ile ödüllendirildi.
     Türk Kızılayı Taşova Şubesi Başkanı Özgür Özdemir, düzenlenen törende şunları söyledi:
     İlçemizde faaliyet gösteren TEKVA tarafından 2011 yılında Somalide yaşanan kuraklık nedeniyle açlık ve kıtlık yaşanmasından dolayı düzenlenmiş olan yardım kampanyasında 30 bin lira yardım toplandı ve bu parayı Somaliye iletmek üzere Türk Kızılayına teslim etmişlerdi. Genel merkezimiz tarafından bu duyarlı davranışlarından dolayı bronz madalya ve teşekkür beratı ile vakıf ödüllendirildi. Biz de bu belgeleri kendilerine takdim ettik. TEKVAya, öğrencilerimize vermiş oldukları eğitim burslarından dolayı teşekkür ediyorum.
     TEKVA Başkanı Ali Rıza Ağış ise 1998 yılından itibaren faaliyet gösterdiklerini anlatarak, Her yıl gücümüz sayesinde öğrencilerimize burs vermekteyiz. Bu yıl ise hedefimiz 200 öğrenci olmasına rağmen 176 öğrenciye burs veriyoruz dedi.
    
     Muhabir: Tevfik Öztürk
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Türk Kızılayından TEKVAya madalya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER