Türk Kızılayı, yoksul annelerin yüzünü güldürüyor

Türk Kızılayı, yoksul annelerin yüzünü güldürüyor -Maddi durumu yetersiz ailelere doğum sonrasında destek olmak amacıyla Sevgi Bohçası Projesini yürüten Türk Kızılayı, Mart 2010dan beri 888 bin TL bağış topladı ve bağışlarla alınan b


GAZİANTEP (A.A) - Zeynep Yücetaş - Sadece afet dönemlerinde değil yılın her günü ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılayı, maddi durumu yetersiz ailelere doğum sonrasında destek olmak amacıyla başlattığı Sevgi Bohçası Projesi kapsamında, annelerin yüzünü güldürüyor.
     Yeni doğan bebeklerin ve annelerinin temel ihtiyaçlarını karşılayan Türk Kızılayı, 2010da başlattığı proje kapsamında bugüne kadar toplam 888 bin TL bağış topladı ve bağışlarla alınan sevgi bohçalarını 19 ilde bin 145 ihtiyaç sahibine teslim etti.
     Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lüfti Akar, AA muhabirine, bebek sahibi olan ve herhangi bir sosyal güvencesi olmadığı tespit edilen, maddi imkansızlık içerisindeki ailelerin sosyal yardım ve bebek bakımına yönelik temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Mart 2010 tarihinden beri Sevgi Bohçası Projesini yürüttüklerini belirtti.
     Kurumsal ve bireysel bağışçıların ayni ve nakdi bağış desteğiyle yürütülen proje kapsamında, yeni doğan bebeklerin öncelikli olarak beslenme, hijyen, giyim eşyası gibi ihtiyaçlarının karşılanması ve uygun koşullarda bakılabilmesi, ailelerin sosyal yardım hizmetlerinden ve bebek bakımıyla ilgili bilgilendirme hizmetlerinden faydalanabilmesini hedeflediklerini anlatan Akar, şunları kaydetti:
     Sevgi bohçasının içeriğini oluşturacak malzemelerin tamamını karşılamak için her sevgi bohçası için 100 TL rakam belirledik. Gerçekleştirilen protokoller kapsamında kurumlar yüksek miktarlarda bağışlar yaparak çok sayıda Sevgi Bohçası alabiliyorlar. Bireysel olarak da belirlenen tutar karşılığında çok sayıda Sevgi Bohçası bağışı yapılabiliyor. Toplanan bu bağışların Türk Kızılayının Sevgi Bohçası Projesine aktarılmasıyla, maddi imkansızlık içerisinde bulunan ailelerin bebek ve anne bakımına yönelik ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Proje kapsamında, vatandaşların nakdi bağışlarıyla şimdiye kadar 888 bin TL bağış toplandı. Bu bağışlar sonucu alınan Sevgi Bohçalarını ise 15 Türk Kızılayı Şubesi aracılığıyla toplam bin 145 ihtiyaç sahibine teslim ettik.
    
     -Yılın her günü ihtiyaç sahiplerinin yanındayız
    
     Sevgi Bohçalarının içerisinde anne için gecelik ve hijyenik ped ile bebek için zıbın takımı, pamuk, bebek bezi, ıslak mendil, pişik kremi, şampuan, sabun, el örgüsü yelek ve battaniye gibi malzemelerin yer aldığını anlatan Ahmet Lütfi Akar, ayrıca ailelere hastane sonrası süreçte yapılan ihtiyaç tespitine göre ek olarak bebek bezi, gıda kolisi ve konserve kavurma verildiğini bildirdi.
     Projenin Ankara, Antalya, Erzincan, Kırıkkale, Aydın, Kocaeli, Zonguldak, Kars, Balıkesir, İzmir, İstanbul, Manisa, Mersin, Bitlis, Denizli, Düzce, Giresun, Hatay ve Vanda yürüttüklerini aktaran Akar, sosyal projelere verdikleri önemi şöyle dile getirdi:
     Türk Kızılayı olarak sadece afet dönemlerinde değil yılın her günü ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam ediyoruz. Sosyal yardım konusunda geliştirdiğimiz projelerle yurt içi ve yurt dışındaki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına farklı çözümler getiriyoruz. Dünyanın en kutsal varlıkları olan annelerimiz, Türk Kızılayının 144 yıllık tarihinde önemli bir yere sahiptir. Bugün, Türk Kızılayında annelerimizin gücünü, şefkatini, hoşgörüsünü yine memnuniyetle hissetmekteyiz.
     Akar, bağışçıları ve sponsorları aracılığıyla projeyi tüm Türkiyeye yaymayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Türk Kızılayı, yoksul annelerin yüzünü güldürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER