Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar:

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 250 bini aşkın Suriyeli misafirini ağırlamaktadır


DİYARBAKIR (A.A) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti 250 bini aşkın Suriyeli misafirini ağırlamaktadır dedi.
     Akar, Yenişehir Kaymakamlığı İl Genel Meclis Salonunda yapılan Türk Kızılayı Diyarbakır Şubesinin Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Türk Kızılayının Türkiyenin en önemli ve en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.
     Türkiyede herhangi bir felaket, deprem, sel ve büyük bir yıkım olmamasına rağmen, Türk Kızılayının tam kapasiteyle çalıştığını anlatan Akar, şöyle konuştu:
     Kızılay, şu anda Suriye sınırında bizlere misafir olan ve Suriyedeki zulümden kaçarak can ve mal ehemmiyetini sağlamak için Suriyeli misafirlerimize ev sahipliği yapmaktadır. Bugün itibariyle kamplarda bulunan Suriyeli misafirlerimizin toplam sayısı 180 bini geçmiştir. Ayrıca kamplarda yaşamayan kendi imkanlarıyla sınır boylarında ev tutarak, başka yerlerde barınarak akrabalarının yanına gelerek barınan kişi sayısı da 70-75 bin civarındadır. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 250 bini aşkın Suriyeli misafirini ağırlamaktadır. Bizler Türk Kızılayı olarak Suriye sınırında teşkil edilen 18 kampta yaşayan insanların beslenme ve barınma ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Beslenme, barınma, eğitim, sağlık ve sosyal tüm ihtiyaçları Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse ediliyor ve Türk Kızılayı tarafından da yerine getiriliyor.
     Akar, yaptıkları çalışmalara değinerek, Somalide büyük bir açlık ve kıtlıktan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın çağrısıyla Kızılayın liderliğinde sivil toplum kuruluşlarının bölgeye akın ettiğini kaydetti.
     Türk halkının Somalide açlık çeken Müslümanların ihtiyaçların karşılamak için Kızılaya 100 milyon lira bağışta bulunduğunu, ayrıca 50 milyon liralık da ayni bağışta bulunduklarını belirten Akar, Türk Kızılayı olarak bunların hepsini Somaliye biz taşıdık. Artık Somalide çocuklar ölmüyor diye konuştu.
     Akar, Vandaki depremin ilk anından itibaren Türk Kızılayının kentte hazır bulunduğunu anımsatarak, Türkiyenin dört bir yanından Vana içinde yardım taşıyarak giden tırların toplamının 30 bin olduğunu hatırlattı.
     Tarihin hiçbir döneminde bir yerden bir yere 30 bin tırlık bir lojistik harekat yapılmamıştır diyen Akar, Türkiyede yardımın, iyilik hareketinin adresinin Kızılay olduğunu belirtti.
    
     -Kart uygulaması-
    
     Akar, Kızılay Kart uygulamasından şu anda 10 binlerce kişinin faydalandığını ifade ederek, şöyle devam etti:
     Kızılay Kart sahibi vatandaşlarımız dilediği yerden alışverişini yapmaktadır. Bu uygulamayı inşallah Ramazan ayına kadar Türkiyenin geneline yayarak şubelerimize bu kartları yollayacağız. Bu kartlara belli bir miktar para yükleyeceğiz ve ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız. Bu yardımı alan insanlar onurları ve gururları incinmeden marketlere gidecekler. Bu kartlar sadece gıda ürünlerine has olacak. Bundan sonra Türkiyede gıda kolileriyle gözyaşının merhametin istismar edildiği görüntülerden kurtulmuş olacağız. Yardımı alanları bilen bir kendileri bir Kızılay bir de Allah olacak. Bu kartla artık kimse kimin yardım aldığını anlamayacak.
    
     Muhabir: Ahmet Kaplan - Veysel Narlayan / Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER