Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar:

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: -Dünyanın bir numaralı iyilik örgütü haline geldik. Bugün, Türk Kızılayı dünyanın her yerinde ihtiyacı olan insanlara yardım ediyor


MERSİN (A.A) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Dünyanın bir numaralı iyilik örgütü haline geldik. Bugün, Türk Kızılayı dünyanın her yerinde ihtiyacı olan insanlara yardım ediyor dedi.
     Deprem Haftası dolayısıyla, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında, Deprem Dede olarak tanınan merhum Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkarayı anma etkinliği düzenlendi.
     Işıkaranın anısına film gösterimiyle başlayan etkinliğe, eşi Aysel Işıkara, kamu kurum temsilcileri ve ilköğretim öğrencileri katıldı.
     Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, burada yaptığı konuşmada, geçen yıl topladıkları kanla 680 bin hastaya şifa verildiğini, 680 bin hastanın ve yakınlarının dualarını aldıklarını söyledi.
     Bu dualar sayesinde Türk Kızılayının kanatlandığını anlatan Akar, şöyle konuştu:
     Bu sene Allah nasip ederse 1 milyon 800 bin ünite kan toplayacağız. İnsanlara daha faydalı olacağız. Zaten dünyanın bir numaralı iyilik örgütü haline geldik. Bugün Türk Kızılayı dünyanın her yerinde ihtiyacı olan insanlara yardım ediyor. Hükümetimiz geçtiğimiz yıl yabancı devletlere 2 milyar lira hibe yardımında bulundu. Bu 2 milyar lira Türkiyenin zekatıdır. Zekatlar sayesinde halkımızın refah seviyesi de yükseldi. Biz verdikçe Allah da bize verdi. Biz de Kızılayımızı dünyanın en iyi iyilik örgütü haline getirinceye kadar vermeye devam edeceğiz.
     Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkaranın Türk Kızılayına çok emek verdiğini dile getiren Akar, şöyle devam etti:
     Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara Mersinde doğmasına rağmen ışığı ile tüm dünyayı aydınlattı. Onu kısa bir süre önce kaybetmemize rağmen eksikliğini çok derinden hissediyoruz. O tüm hayatı boyunca toplum için çalıştı. İnsanlar doğal afetlerden en az şekilde etkilensin diye gecesini gündüzüne kattı. Hocamıza çocuklar deprem dede diyordu. Deprem dedemiz çocuklar geleceğe acıyla değil umutla baksın diye sonsuz çaba harcadı. Bilimsel çabalarının yanı sıra çok dürüst bir insandı. Onu sevgiyle anıyoruz.
     Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da, Ahmet Mete Işıkaranın çok hoş ve yaptıklarıyla topluma çok faydalı bir insan olduğunu vurguladı.
     Işıkaranın, ölümünden sonra da hayırla yad edilen bir insan olduğunu ifade eden Güzeloğlu, Böyle güzel bir hayatı Allah herkese nasip etsin. Deprem konusunda dur durak bilmeden çalıştı. İnsanları bilinçlendirmeye, farkındalığı artırmaya çalıştı. Gerçekten bunu da başardı. Türkiyede çocukların deprem dedesi oldu. Deprem deyince akla Ahmet Mete Işıkara hocamız da gelecek. Çünkü, hafızalarımızda yer edindi dedi.
     Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akara plaket verirken, Akar da Güzeloğluna, Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkaranın tablosunu hediye etti.
     Etkinlik, Deprem Haftası dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin hediyelerinin verilmesiyle son buldu.
    
     Muhabir: Mesut İnce / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER