Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Kavlak:

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Kavlak: Sendika olarak çalışanlara ikinci bir emeklilik şansı yada emekli olduktan sonra ciddi anlamda birikim sağlayacak bireysel emeklilik ile ilgili bir çalışmamız var bunu da Aralık ayında işv


KIRIKKALE (A.A) - Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, sendika olarak çalışanlara ikinci bir emeklilik şansı yada emekli olduktan sonra ciddi anlamda birikim sağlayacak bireysel emeklilik ile ilgili bir çalışma yürüttüklerini bunu da aralık ayında işverenlere ileteceklerini söyledi.
     Kavlak ve beraberindeki sendika üyeleri Kırıkkale Valisi Ali Kolatı ziyaret ederek, görevinde başarı dileğinde bulundular. Vali Kolata günün anısına tabak hediye ettiler.
     Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Kavlak, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun yasalaşmasının ardından sendikalara yetkilerin gelmeye başladığını belirterek, en fazla üyeye sahip sendika olarak, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası(MES) ile Aralık ayı içerisinde 114 bin işçi adına masaya oturacaklarını kaydetti.
     Kavlak, 30 yıldır işçi hareketinin hep elindekileri korumaya çalıştığını, daha önce kazandığı hakları bir şekilde elinde tutmaya çalıştı ve bir çoğunda da vermek zorunda kaldığını ifade eden Kavlak, şöyle konuştu:
     1970li yıllara baktığımız zaman şu andaki çalışanların kazandığı hakların bir çoğu gitti. İlk defa 30 yıl sonra sendikalar yani biz yeni bir maddeyle işverenin karşısına çıkacağız. Bu da bireysel emeklilik yani çalışanlara yine ikinci bir emeklilik şansı yada emekli olduktan sonra ciddi anlamda birikim sağlayacak bireysel emeklilik ile ilgili bir çalışmamız var bunu da Aralık ayında işverenlere ileteceğiz.
     Kavlak, Türkiyede 880 bin sendikalı bulunduğunu bunlardan 520 bini toplu sözleşmeden yararlandığını, 520 bin işçiden 141 bininin Türk Metal Sendikası üyesi olduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Kavlak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER