Türk Ocakları Zonguldak Şube Başkanı Şeref:

Türk Ocakları Zonguldak Şube Başkanı Şeref: -Yöneticilerimiz başta olmak üzere milletimizin her bir ferdi Türk adını telaffuzdan çekinmemelidir


ZONGULDAK (A.A) - Türk Ocakları Zonguldak Şube Başkanı Erol Şeref, yöneticiler başta olmak üzere milletin her ferdinin Türk adını telaffuzdan çekinmemesi gerektiğini bildirdi.
     Şeref, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde yurt içinde ve dışında yoğun bir propaganda neticesinde kimliksiz ve Türksüz bir anayasa konusunda sonuç alınma ihtimalinin kuvvetlendiğini öne sürdü.
     Türklüğün etnik veya ırkı bir temele indirgenemeyeceğini iddia eden Şeref, şunları kaydetti:
     Türklük milli bir kavramdır. Türk doğulduğu gibi Türk olunur. Tıpkı Osmanlı döneminde Müslüman olanlara Türk oldu denmesi gibi. Türk milleti kavramının telaffuz edilmekten imtina edilmesi, sadece tarihi ve sosyolojik bir olguyu ret ve inkar etmek değil aynı zamanda kimliğimizi ve kişiliğimizi de inkar etmek demektir. Yöneticilerimiz başta olmak üzere milletimizin her bir ferdi Türk adını telaffuzdan çekinmemelidir. Bu milletin adını tarih vermiştir. Bu ülkenin insanları arasına sokulmaya çalışılan bölücü etnik fitnenin etkisiz hale gelmesi, insanlarımızın barış ve huzur içinde yaşaması hepimizin ortak dileğidir. Türkiye, 30 yıla yakın bir zamandır enerjisini tüketen, gençlerinin hayatlarını karartan, halkı arasında giderek artan bir psikolojik ayrışmaya sebep olan terör hareketinin eli kanlı mahkum lideriyle müzakereye mecbur edilmemelidir. Akan kanın durması ve iç barış gibi masum gerekçeler sunularak terörist başını bir kahraman gibi ortaya çıkarma gayretlerini tarih ve Türk milleti asla tasvip etmez.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Türk Ocakları Zonguldak Şube Başkanı Şeref: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER