Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168inci yıl

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168inci yıl dönümü -Eskişehir Emniyet Müdürlüğü tarafından "Dünden Bugüne Türk Polis Teşkilatı" konulu sergi açıldı


ESKİŞEHİR (A.A) - Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168inci yıl dönümü dolayısıyla Eskişehir Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan sergi izlenime sunuldu.
     Kentte bir alışveriş merkezinde açılan ve birimlerde kullanılan eşyalara yer verilen "Dünden Bugüne Türk Polis Teşkilatı" serginin açılış töreninde ilk olarak ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen "polis" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
     Daha sonra, Eskişehir Vali Vekili Nurullah Naci Kalkancı, İl Emniyet Müdür Vekili Mustafa Bayram, Eskişehir Huzur Sevenler ve Destekleyen Derneği Başkanı Alaattin Çoban, birlikte kurdeleyi keserek serginin açılışını gerçekleştirdi.
     Sergideki stantlarını gezen Kalkancı ve beraberindekiler, görevlilerden bilgi aldı.
     Alışveriş merkezi önünde de olay yeri inceleme ile trafik simülatör araçları tanıtıldı.
     Kalkancıya, Eskişehir Kent Güvenlik Yönetim Sistemi tarafından geliştirilen 4 pervanesi bulunan ve havada çektiği görüntüleri aktaran "Polikopter" adındaki insansız hava aracı hakkında bilgi verilerek, aracın test aşamasında olduğu ifade edildi.
     Polikopter, deneme uçuşu sırasında rüzgarın etkisiyle elektrik tellerine çarparak yere düştü.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168inci yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER