Türkgözüden Gürcistana geçişlerde harç alınacak

Türkgözüden Gürcistana geçişlerde harç alınacak -Ardahan Valisi Azizoğlu: "Bugünden itibaren Gürcistana çıkış yapacak olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından, 15 lira harç alınmaya başlandı"


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, bugünden itibaren Gürcistana çıkış yapacak olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından, 15 lira harç alınmaya başlandığını bildirdi.
     Vali Azizoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ile Gürcistan arasında iki ülke vatandaşlarının 10 Aralık 2011 tarihinden itibaren kimlik kartı ile geçiş yaptığını, ancak söz konusu kimlikle giriş ve çıkışlarda şimdiye kadar harç ödenmediğini belirtti.
     Azizoğlu, 5597 sayılı Yurt Dışına Çıkış Harcı Hakkında Kanun ile Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 1. maddesinin birinci ve üçüncü fıkralarının, Resmi Gazetede bugün yayımlanan Gümrük Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapan Kanunun 52. maddesi gereğince değiştirildiğini ifade ederek, değişiklik uyarınca bugünden itibaren Türkgözü Sınır Kapısından Gürcistana çıkış yapacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından, çıkış başına 15 lira harç alınmaya başlandığını kaydetti.
    
     Muhabir: Günay Nuh
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Türkgözüden Gürcistana geçişlerde harç alınacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER