Türkiyede karaciğer nakli olan Suriyeli çocuğun

Türkiyede karaciğer nakli olan Suriyeli çocuğun ailesi, Başbakana teşekkür etti -İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde karaciğer nakli ücretsiz yapılan 10 yaşındaki Suriyeli Majed Kalyouzun ailesi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı


MALATYA (A.A) - İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde karaciğer nakli ücretsiz yapılan 10 yaşındaki Suriyeli Majed Kalyouzun ailesi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotarın ziyareti sırasında, bu sağlık hizmetinden dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğana teşekkür etti.
     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde karaciğer nakli olan bazı hastaları ziyaret etti.
     Suriyenin Lazkiye kentinden annesi, babası, ablası ve ağabeyiyle gelen Majed Kalyouzu (10) ziyaret eden Hotar, ağabeyi Ala Kalyouzdan (18) alınan karaciğerin nakledildiği Majedle yakından ilgilendi.
     Majedin annesi Durya Millaveyli (43), Hatayın Yayladağı ilçesinde bir akrabalarını ziyarete geldiklerini, çocuğunun burada hastalandığını söyledi. Anne Millaveyli, Çocuğumu önce Hatayda sonra da Adanadaki hastanelerde tedavi altına aldılar. Sonra helikopterle Malatyaya gönderildik. Burada Allah razı olsun hocam ücretsiz ameliyat yaptı. Bu hizmeti bize sağlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğana binlerce teşekkür ederim. Kendisine selam gönderiyorum. Çocuğum sağlığına kavuştu. Bu iyiliğini hayatta unutmam diye konuştu.
     Majed Kalyouz ise Fenerbahçeyi tuttuğunu ifade ederek, sarı-lacivertli ekibin formasından istedi.
     Hotar daha sonra Türkmenistandan gelen ve oğlu Aşırgeldi Pirjanovdan (41) alınan karaciğer kendisine nakledilen Ata Murat Pirjanovu (66) ziyaret etti.
     Pirjanov, 2 damarı tıkalı olduğu için birçok hastanenin kendisine nakil yapmayı kabul etmediğini ancak Turgut Özal Tıp Merkezinde sağlığına kavuşma fırsatı bulduğunu söyledi.
    
     -Prof. Dr. Yılmazdan nakillerle ilgili bilgi aldı-
    
     Hotar, İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmazdan da karaciğer nakilleriyle ilgili bilgi aldı. Geçen yıl Türkiyede 900 karaciğer nakli yapıldığını bildiren Yılmaz, bu nakillerin 222sini merkezlerinde yapıldığını söyledi.
     Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yıllık 25 bin kişiye karaciğer nakli gerektiğini anlatan Yılmaz, buna karşılık şu anda sadece 500 kişiye nakil yapılabildiğini kaydetti.
     Turgut Özal Tıp Merkezi olarak 2002 yılından bu yana karaciğer nakli yaptıklarını ifade eden Sezai Yılmaz, geçen yıl Türkiyede en çok karaciğer nakli yapan merkez olduklarını vurguladı.
     Yaptıkları nakillerin getirisinin yıllık 35 milyon lira olduğunu bildiren Yılmaz, Gürcistan, Azerbaycan, Suriye, Irak, Sudan ve Türkmenistandan gelen hastalara da nakil yaptıklarını söyledi.
     2018 yılında bin karaciğer nakliyle dünyada bir merkezin ulaşamayacağı sayıya ulaşmak istediklerini kaydeden Yılmaz, Şu anda 4 ameliyatı ekip olarak aynı anda yapabiliriz. Ama ameliyathane koşullarımız buna uygun değil. 200 yataklı, 50 yoğun bakım ünitesi ve 12 ameliyathanesi olan ve Turgut Özal Tıp Merkezine bağlı bir kompleks hastaneye ihtiyacımız var. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz dedi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Türkiyede karaciğer nakli olan Suriyeli çocuğun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER