Türkiyedeki ilk İmplant ve protez merkezi

Türkiyedeki ilk İmplant ve protez merkezi Sakaryada kurulacak -SAÜ tarafından MARKAya sunulan Bölgesel Ortopedik ve Dental İmplant Tasarım, Endüstriyel Üretim ve Test Merkezinin fizibilite çalışmalarının başlamasına yönelik ön


KOCAELİ (A.A) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) tarafından Doğu Marmara Kalkınma Ajansına (MARKA) sunulan Bölgesel Ortopedik ve Dental İmplant Tasarım, Endüstriyel Üretim ve Test Merkezinin fizibilite çalışmalarının başlamasına yönelik ön mutabakat protokolü imzalandı.
     MARKA Toplantı Salonunda düzenlenen imza töreninde konuşan, SAÜ Rektör Yardımcısı ve AR-GE Süreçleri Sorumlusu Prof. Dr. Fatih Üstel, sağlık harcamalarının ciddi bir boyuta ulaştığını belirterek, bu kapsamda 35-40 milyar dolarlık harcamanın gerçekleştirildiğini söyledi.
     Sağlık harcamaları içerisinde yüzde 17,7 ile ortopedi ve dental sektörünün ciddi bir pazar payına sahip olduğunu ifade eden Üstel, bu anlamda projenin hem Türkiyeye hem de hastalara bir takım avantajlar sağlayacağını kaydetti.
     Üstel, söz konusu projenin multi disiplinel bir yapıya sahip olduğunu dile getirerek, Projeyle tamamı ithalata dayalı protez ve implant kaplamaların Türkiyede gerçekleşmesi söz konusu olacak. Proje, MARKAnın hitap ettiği üniversite ve araştırmacılara hizmet üretecek. Tamamı ithalata dayalı bir ürün, ilk kez ülkemizde üretilmiş olacak. Bu ürünler daha düşük maliyetlerle daha fazla insanımız tarafından kullanılabilecek şeklinde konuştu.
     Türkiyede yaklaşık 100 bin kalça protez ameliyatı yapıldığını anlatan Üstel, bu kaplanmış olan parçaların tamamının yurt dışından getirildiğini söyledi.
    
     -İlk kez vakum sprey ünitesi oluşturulacak-
    
     MARKA Genel Sekreter Vekili Tolga Şahin de SAÜnün sunduğu projenin yönetim kurulunca değerlendirildiğini dile getirerek, proje kapsamında Türkiyede ilk kez vakum sprey ünitesi oluşturulacağını kaydetti.
     Türkiyede ilk olacak projeye ilişkin çalışmalara başlayacakları için mutlu olduklarını anlatan Şahin, SAÜnün ilk olarak fizibilite çalışması yapacağını, daha sonra MARKAya sunulacak projenin değerlendirilerek Kalkınma Bakanlığına iletileceğini bildirdi.
     Şahin, SAÜde kurulacak söz konusu merkezin onaylanması halinde 3,2 milyon liralık bütçesinin 1,2 milyon lirasının SAÜ tarafından karşılanacağını dile getirdi.
     Konuşmaların ardından projeyle ilgili ön mutabakat protokolü, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, MARKA Genel Sekreter Vekili Şahin ve SAÜ Teknopark Müdürü Tunahan Kırktepeli tarafından imzalandı.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Türkiyedeki ilk İmplant ve protez merkezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER