Türkiyenin en büyük minyatür parkı Konyaya

Türkiyenin en büyük minyatür parkı Konyaya yapılacak -Konyada merkez Meram ilçe Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile 80 bin metrekarelik alanda, yurt içi ve yurt dışındaki 120 tarihi eserin maketlerinin yer alacağı minyatür


KONYA (A.A) - Konyanın merkez Meram ilçe Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile 80 bin metrekarelik alanda, yurt içi ve yurt dışındaki 120 tarihi eserin maketlerinin yer alacağı minyatür park yapılacak.
     Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğünde düzenlenen basın toplantısında, hazırladıkları projenin Konyanın turizm potansiyelini büyük oranda artıracağını söyledi.
     Bu projenin hem Konyada, hem de Türkiyede ilk olacağını belirten Kalaycı, Üç bölümden oluşacak projemiz, tarih, kültür, sanat, bilim ve teknolojinin buluştuğu 80 bin metrekare alanda yapılacak dedi.
     Parkta, yüksek kalite standartlarında ve en ince detayına kadar yapılmış 120 minyatür olacağını ifade eden Kalaycı, Milletimizin tarih içerisinde büyük bir coğrafya üzerinde kurduğu medeniyetin taştan yapılmış abidelerini Konyamıza getireceğiz. İnsanlarımız, yabancı konuklarımız ve çocuklarımız, ecdadımızın hakim olduğu tüm coğrafyadaki kültürümüzü tanıyacak, anlayacak ve onları yapanlar hakkında bilgi sahibi olacak diye konuştu.
    
     -Miniatürkü de aşan proje-
    
     Kalaycı, Türkiyedeki ilk minyatür parkın Miniatürk olduğunu vurgulayarak, Belediye olarak Miniatürkü de aşan bir proje gerçekleştirmeyi kendimize hedef koyduk ifadelerini kullandı.
     Parkta, gemi, tren ve arabaların yanı sıra insanların minyatürünün bulunacağını vurgulayan Kalaycı, şöyle devam etti:
     Eserlerin büyük bir kısmı Miniatürkte bulunmayan eserlerden oluşuyor. Projenin birinci bölümünde, ülkemizin tarihi eserlerinden başka, atalarımızın kurduğu medeniyet coğrafyasından Azerbaycan, Bosna Hersek, Makedonya, Yunanistan, Arnavutluk, Türkmenistan, Özbekistan, Suriye, Kazakistan ve Arabistandan tarihi eserlerin maketleri bulunacak. Eserler 40 yıl dayanacak şekilde yapılacaktır. Projenin ikinci bölümünde dünyada tarihte yaşamış varlıklar sergilenerek, dünyanın ne denli ilginç canlılara ev sahipliği yaptığı gösterilecektir.
     Parkta, bugüne kadar fosili bulunmuş bütün büyük dinozor çeşitlerinin de bulunacağını aktaran Kalaycı, bu bölümün Avrupadaki müzeler de dahil en geniş alan ve en hareketli dinozor maketlerinden oluşacağını kaydetti.
     Projenin üçüncü bölümünde çizgi ve masal kahramanlarının görsel olarak sunulacağını anlatan Kalaycı, Masalların bulunduğu bölge Türkiyede daha önce yapılmış parklardan her yönüyle farklı. Bu bölgede animasyonların da seyredilebileceği elektronik görüntü sistemleri kurulacak dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Türkiyenin en büyük minyatür parkı Konyaya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER